Ege Postası
Geri

Yöresel kültürler Tuzla’da buluşuyor

Tuzla Belediyesi, 23 dernek ile Hemşehri Dernekleri Festivali’ni tertip ediyor. 24 Mayıs’ta başlayan ‘Yöresel Kültürler Buluşuyor’ sloganlı festival, 9 Haziran’da sona erecek. Tuzla sahilde yapılan festivalde 23 hemşehri derneği, kendilerine...
Yöresel kültürler Tuzla’da buluşuyor
Haberler / Güncel
29 Mayıs 2013 Çarşamba 13:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tuzla Belediyesi, 23 dernek ile Hemşehri Dernekleri Festivali’ni tertip ediyor. 24 Mayıs’ta başlayan ‘Yöresel Kültürler Buluşuyor’ sloganlı festival, 9 Haziran’da sona erecek.

Tuzla sahilde yapılan festivalde 23 hemşehri derneği, kendilerine tahsis edilen alanda stand açıp kültürel öğelerini, yörelerinde yetiştirilen ürünleri, kıyafet ve aksesuar tanıtıyor. Dernekler, belirlenen gecelerde yöre sanatçılarının katılımıyla konser organize ediyor. Yöresel kültürleri buluşturan Hemşehri Dernekleri Festivali’nde kültürel kaynaşmayı mümkün kılan etkinliklere de yer veriliyor. Dernekler, halat çekme, bilek güreşi, satranç, dama, rodeo yarışı, dart ve basket yarışmaları ile oyunlarında yarışıyor.

23 DERNEK, 23 KÜLTÜRÜ TANITIYOR

Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Medaim Yanık, festival alanında bulunan standları dolaştı. Kaymakam Heybet ve Başkan Yazıcı, stantlarda dernek başkanları ve yöneticileri ile bir süre sohbet etti. Derneklerin kültürel mirası gelecek kuşaklar aktarmada oynadığı rolün önemine değinen Yazıcı, “Burada Trakya’dan Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya, memleketimizin her köşesinden bir güzelliğe şahit oluyoruz. 23 derneğimiz, 23 ayrı kültürü tanıtıyor. Ayrı sosyal ortamlarda ayrı kültürlere şahit olabiliyoruz ama tamamını bir arada görme imkanı bu festivalde yakalıyoruz. Bu festivali hem kültürlerin birbirini tanıması ve anlaması hem de gelecek kuşaklara aktarılması adına değerli ve anlamlı buluyorum. Medeniyet değerleri üzerine inşa edilen sağlam temelimiz, kültürümüzün yaşatılması, tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasıyla dimdik ayakta kalacaktır” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası