Ege Postası
Geri

Duman isimli fok, denizden çıkarılarak morga götürüldü (Özel)

Antalya'nın Alanya ilçesinde domdom kurşunu ile öldürüldüğü iddia edilen ve köylülerin 'Duman' ismini verdiği fok, jandarmanın desteğiyle otopsi için morga götürüldü. Foka yarın Türk Deniz Araştırma Vakfı tarafından otopsi yapılacak....
Duman isimli fok, denizden çıkarılarak morga götürüldü (Özel)
Haberler / Güncel
1 Mayıs 2013 Çarşamba 23:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya'nın Alanya ilçesinde domdom kurşunu ile öldürüldüğü iddia edilen ve köylülerin 'Duman' ismini verdiği fok, jandarmanın desteğiyle otopsi için morga götürüldü. Foka yarın Türk Deniz Araştırma Vakfı tarafından otopsi yapılacak. Amatör kameramanın çektiği fok, jandarma ve vatandaşlardan oluşan 6 kişi güçlükle taşıyabildi.

Gazipaşa ilçe sınırları içinde bulunan Aydap mevkiinde ateşli silahla vurulduğu iddia edilen fok, vatandaşlar tarafından denizde kanlar içinde görülünce jandarmaya bilgi verildi. Deniz akıntısıyla Alanya ilçe sınırlarına geçen fok, vatandaşların yardımıyla güçlükle sarp kayalıkların olduğu bölgeye taşındı. Alanya İlçe Jandarma ekipleri bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Sarp ve kayalık olan bölgeden tüm çabalara rağmen çıkarılamadı. Ardından balıkçı teknesinin yardımıyla Kahyalar Belediyesi Dinlenme Tesisleri'ne kadar çekildi. Fok, jandarma ekipleri tarafından iş makinesinin kepçesine alınarak ana yola getirildi. Ana yolda bekleyen minibüse konan fok jandarma tarafından Alanya İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Alanya İlçe Tarım Müdürlüğü foku, Alanya Belediyesi Morgu'na otopsi yapılmak üzere götürdü. İstanbul'dan gelecek olan Türk Deniz Araştırmaları Vakfı'ndan bir ekip inceleme yapacak.

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, İlçe Tarım Müdürlüğü uzmanlarının yaptığı ilk araştırmalara göre fokun silahlı ateşle vurulduğunu söyledi. Özdemir, foka yarın otopsi yapılacağını ifade etti.

FOK SU ÜRÜNLERİ MÜZESİNDE SERGİLENMEK İSTENİYOR

Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taçnur Baygar, Akdeniz foklarını takip altına aldıklarını söyledi. Prof. Dr. Baygar, nesli giderek tükenmekte olan Akdeniz fokunu vurularak öldürülmesine üzüldüklerini dile getirdi. Fakülte olarak geleceğe nesli tükenmekte olan balık türlerini tanıtabilmek ve gösterebilmek amacıyla su ürünleri müzesi oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Baygar, Duman isimli foku bu müzede sergilemek istediklerini söyledi. Gerekli izinleri rektörlükten aldıktan sonra fakülteden uzman göndereceklerini ifade eden Baygar, "Akdeniz foku değer verdiğimiz türlerden. Bu nedenle takip altına almıştık. Bu foku da özel kavanoz içinde forumunu koruyabilirsek bu şekilde sergileyeceğiz. Olmazsa gömdükten sonra fokun iskeletini sergilemek istiyoruz. Bunu da hem müzede sergilemek hem de eğitimlerde kullanabileceğiz." dedi.






YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası