Ege Postası
Geri

Dün PKK'lıların elini sıktı bugün Ankara'ya geldi

Dün Suriye'de Rakka'nın kuzeyindeki YPG'lilerle bir araya gelen DAEŞ ile mücadele özel temsilcisi Brett McGurk resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi.
Dün PKK'lıların elini sıktı bugün Ankara'ya geldi
Haberler / Dünya
30 Haziran 2017 Cuma 13:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD'nin DEAŞ ile mücadele özel temsilcisi McGurk Ankara'ya geldi. McGurk, Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları'nda temaslarda bulunacak.

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun destek verdiği Rakka operasyon için önceki gün kente giden McGurk, YPG'lilerle görüşmüştü.

Rakka Sivil Meclisi ile bir görüşme gerçekleştiren McGurk ve beraberindeki heyet bu ziyaretin ardından Tabka'ya geçmişti.

Suriye'deki gelişmelerden her hafta Türkiye'yi haberdar ettiklerini söyleyen McGurk, "Türkiye, Rakka operasyonu sonrasıyla oldukça ilgili ancak bizim amacımız, Rakka'da yaşayan halkın kendi kaderini tayin etmesi ve geri dönecekler için ideal şartları oluşturmasıdır" demişti.

McGurk'ün açık bir şekilde YPG'ye destek verdiğini belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bu kişinin değişmesinde de fayda vardır" demişti.

DEAŞ'la mücadele özel temsilcisi, daha önce de birçok kez Suriye'nin kuzeyinde benzer ziyaretler yapmıştı.

(Hürriyet)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası