Ege Postası
Geri

Dünya Mirası Bergama İtalya'da tanıtıldı

İtalya'nın Salerno kentinde gerçekleşen ve bu yıl 18’incisi düzenlenen “The Mediterranean Exchange of Archaeological Tourism” Fuarı'nda UNESCO Dünya Mirası Bergama tanıtıldı.
Dünya Mirası Bergama İtalya'da tanıtıldı
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Kasım 2015 Cuma 11:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteği ile özellikle UNESCO Dünya Mirası Listesi girdikten sonra hem ulusal hem de uluslararası birçok fuara katılan Bergama Belediyesi İZKA ve İzmir Ticaret Odası’nın katkıları ile İtalya'nın Salerno kentinde düzenlenen “The Mediterranean Exchange of Archaeological Tourism” Fuarı'nda Bergama’yı tanıtma imkanı buldu.
  
Yoğun katılımın gerçekleştiği fuarda hedef kitlesine yönelik olarak UNECSO Kültür Mirası Listesinde yer alan Bergama ve Efes özellikle vurgulandı.
 
Fuar’da İzmir heyetini İzmir Kalkınma Ajansı'ndan Serkan Gümüş, Fakı Ergül, Bergama Belediyesinden Arkeolog Bülent Türkmen, Mimar Fatih Kurunaz, İzmir Ticaret Odası’ndan Arkeolog Ayşegül Selçuki temsil etti. Roma Kültür ve Tanıtma Müşaviri Esin Zeynep Selvi'nin de ziyaret ettiği İzmir standında, İzmir’in tarihini ve kültürel kimliğini ön plana çıkaran tasarımlar tercih edildi.
 
Arkeolojik miras için tahsis edilen tek fuar alanı olması nedeni ile ayrı bir öneme sahip olan fuarda, son dönemdeki müze ve arkeolojik alanlardaki teknolojik çözümlere ilişkin son güncel gelişmeler yer alırken, ayrıca kültürel miras üzerine konferanslar da düzenlendi. Turizm profesyonelleri ile de birebir görüşmelerin gerçekleştiği fuara 20 farklı ülkeden katılımcı iştirak etti ve 50'ye yakın konferans düzenlendi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası