Ege Postası
Geri

Dünyanın en şanslı yaşlıları İsveç'te

İngiltere merkezli Uluslararası Yaşlı Yardım Örgütü'nün (HelpAge International) yaptığı araştırmaya göre yaşlıların, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda en rahat ettiği ülke İsveç. İsveç'i diğer İskandinavya ülkesi Norveç takip...
Dünyanın en şanslı yaşlıları İsveç'te
Haberler / Dünya
1 Ekim 2013 Salı 13:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İngiltere merkezli Uluslararası Yaşlı Yardım Örgütü'nün (HelpAge International) yaptığı araştırmaya göre yaşlıların, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda en rahat ettiği ülke İsveç. İsveç'i diğer İskandinavya ülkesi Norveç takip ederken, bu ülkelerin ardından Almanya geldi.

Araştırmada 4 ana grup ve 13 parametrede yaşlıların yaşam şekilleri masaya yatırıldı. Refah, barınma, sağlık hizmetleri ve ekonomik durumlar göz önüne alındığında dünya üzerinde en sorunsuz yaşlıların İsveç'te olduğu belirtildi.

Dünyada 900 milyon kişinin 60 yaş ve üzerinde olduğu kaydedilen araştırmada, 2050 yılında bu sayının 3 katına çıkacağı ve 15 yaş altındaki çocuk nüfusunu geçeceği kaydedildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası