Ege Postası
Geri

Durak'ın gündemi çöp: Hikaye dinlemek istemiyorum!

Karşıya Belediye Başkanı Cevat Durak, kadınlara ücretsiz Mamografi hizmetinin sunulacağı Halk Sağlığı Merkezi’nin açılışına katıldı. Merkezin açılışının ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Durak, İzmir gündemini meşgul eden çöp sorunuyla ilgili görüşlerini açıkladı.
Durak'ın gündemi çöp: Hikaye dinlemek istemiyorum!
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Eylül 2013 Perşembe 15:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 EGE POSTASI - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yamanlar Bölgesi’nde kurmayı düşündüğü katı atık bertaraf tesisi kentte siyasiler arasında söz düellosuna neden olurken tansiyon bir türlü düşmüyor. Tesise yer konusunda Yamanlar’ın gündeme geldiği ilk günden itibaren karşı çıkan ve bilimsel atak başlatan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, çöp tesisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çöp konusunun siyasete alet edilmemesi gerektiğini kaydeden Durak, bu tür tartışmaların şık olmadığını dile getirdi.

Karşıya Belediye Başkanı Cevat Durak, kadınlara ücretsiz Mamografi hizmetinin sunulacağı Halk Sağlığı Merkezi’nin açılışına katıldı. Merkezin açılışının ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Durak, İzmir gündemini meşgul eden çöp sorunuyla ilgili görüşlerini açıkladı.

“SÜRECE BAKIYORUM”
Tesise karşı sergilediği duruşun şov olmadığını konunun çok hassas olduğunu belirten Durak, Karşıyaka’da yaşayan insanların temsilcisi konumunda olduğunu dile getirdi.Herkesin duyarlı olması ve konunun siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirten Başkan Durak, “ Hele seçim öncesi böyle bir olayın ortaya atılması çok şık durmadı. Yakıştıramıyorum da. Kaldı ki Aziz Başkan, Genel Başkanın yanında bu konuyu rafa kaldırdığını söylemişti. Ne oldu da önümüze pişirilip getirild? Neyin nesidir ben de bilmiyorum. Ben konuşmak istemiyorum, sürece bakıyorum. Akademik ve teknik olarak yapılan incelemeler bize ne getirir, ne götürür, oturur konuşuruz. Şu anda süreçle ilgisi olmayan insanlar konuşuyorsa çok doğru değil diye düşünüyorum. Bunun bir tarafında biz varız. Gerektiği zaman konuşuruz” dedi.


“PİŞİRİLİP PİŞİRİLİP ÖNÜMÜZE KONUYOR”
Yamanlar konusundaki görüşünün ilk günkü gibi olumsuz olduğunu ifade eden Durak, “ODTÜ ve Hacettepe’den alınan raporlar tarafsız bir şekilde hazırlandı ve çürütülemez. Aralık ayında ne söylediysem oradayım. Hiçbir değişiklik yok. Hiçbir şekilde farklılaşmam da mümkün değil. Önüme proje bir gelsin. Her zaman Aziz Başkan’la oturur konuşuruz. Bu problemin pişirilip pişirilip önümüze konmasını şık bulmuyorum. Raporlar size ya da ötekine göre yazılmaz. ODTÜ ve Hacettepe ciddi üniversitelerdir. Aylarca araştırma yaptılar ve o rapor ortaya çıktı. Yağışlar, derelerin akış miktarı ve yönü incelendi. Hava sirkülasyonları da dahil. Doğa bir tane. Doğal ortam ve flora bir tane. Yamanlar dağı 1,5 milyon insana hayat veriyor. Herkes yorum yapabilir çünkü çöp sorununun çözülmesi bekleniyor. Ama hiçbir ilçe kendi sınırları içinde bunu kabul etmek istemiyor. Çöp sorunu kendi sorunu gibi görmüyor. Biz akademik raporlara inanmıyorsak, o zaman doğru şeyler söyleyemeyiz” ifadelerini kullandı.

EXPO SÜRECİNE DİKKAT ÇEKTİ
Konunun muhatabı dahi olmayan kişilerin yorumlarda bulunduğunu bunun yanlış olduğunu tartışmalarında kente zarar verdiğini ifade eden Durak şöyle devam etti; “ Orman Bakanı Kesikköy’de çöpe izin vermeyeceğini söylediğinde neden kimse konuşmad? Biz Karşıyakalının sokaklara dökülmesini istemiyoruz. Sürekli insanları ikna etmeye çalışıyoruz. Seçim döneminde bunların tartışılmasını anlamlı buluyorum. Siyasi bir tartışma ortamını yaratmak için bu yapıldı. Bunun muhatabı burada yaşayanlar. Önce muhataplarına anlatmak lazım. EXPO sürecinde bunların tartışılması çok büyük hata. Burada yaşayan insanlar bizleriz. Onların çoğu gidecek. Masa başında izinler verenler gidecek. Ben burada yaşıyorum. Çocuklarım, torunlarım burada yaşıyor. İnsanların yüzüne bakıyorum”

“HİKAYE ANLATILIYOR”
Çöp tesisi konusunda başka alanların da bulunabileceğini kaydeden Durak, “Doğru bir tane ama yüzlerce yanlış var. Yüzlerce yanlışı savunanların hepsinin maksatlı olduğunu görüyorum. Niçin yaptıklarını da görüyorum. Karşıyakalıyı yıllarca çöple buluşturan bu düşünce, neden bugüne kadar çöpün tasfiyesi konusunda hazırlık yapmad? Bu sadece CHP’nin sorunu değil. Örnek gösterilen yerlerin ne olduğunu gidip incelememiş arkadaşlarımız. Yakmanın ve kokunun nasıl bir çevre sıkıntısı yarattığını kimse görmemiş. Ben bunları canlı gördüm ve yaşadım. Bana herkes farklı şey anlatıyor. Bana hikaye anlatılıyor. Ben bu hikayeyi dinlemek istemiyorum. Şehrin 40- 50 kilometre dışında kıraç yerler bulursunuz ve bu sorunu çözersiniz. Yer de var. Kuzey aksında da, güney aksında da, Yarımada’da da yer var. Akıllı davranırsak bunu yaparız. Seçim sırasında bu iş böyle yürür dersek olmaz. Arkadaşlarımız bu konuda biraz daha ciddi olsunlar. İlgisi olmadığı halde konuşan insanlar neden izin verilirken geride durdula? Aynı iktidar partisinin insanları değil mi o bürokratlar. Yarın oluşturulacak ÇED raporunda yine onlar söz sahibi değil mi” diye konuştu.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası