Ege Postası
Geri

Durak ve Şahin'inden parti içi kritik mesajlar!

CHP'de kurultayın ardından parti kamuoyunda ses getiren örgüt turuna çıkan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cevat Durak, Ege Postası'nı ziyaret etti. İkili parti içi mesajlar verdi. Durak ve Şahin'in adresi bu kez Ege Postası oldu
Durak ve Şahin'inden parti içi kritik mesajlar!
Haberler / Genel
13 Nisan 2016 Çarşamba 09:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI – CHP İzmir Örgütü'nde ses getiren 'testili örgüt turu'na imza atan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cevat Durak, Ege Postası'nı ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, genel başkan yardımcılarına, belediye başkanlarından ilçe başkanlarına kadar 1 aylık zaman zarfında bir çok isimle bir araya gelen Şahin ve Durak, Ege Postası aracılığıyla örgüte ve il yönetimine mesaj verdi.

Şahin ve Durak, örgüt turunda dağıttıkları testilerden Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı ve Ege Postası Köşe Yazarı Mithat Umutoğullarına da hediye etti.

İsimleri Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için geçen ikili Aziz Kocaoğlu'nun 2019'a yönelik 'veda' mesajını da yorumladı.

DİYALOG EKSİKLİĞİ VARDI

Örgüt turuna çıkmalarının tek sebebinin örgütle diyalog kurmak, diyaloğu geliştirmek, birlik beraberliği güçlendirmek olarak belirten Tahir Şahin, “ Diyalog eksikliği vardı. Bu diyaloğu kurmak istedik. Biz örgütte sevgi temalı diyalog kuruyoruz. Çok da güzel sinyaller alıyoruz. İHatta CHP'li olmayan belediyelere aynı ziyareti ve diyaloğu gerçekleştirdik . Ülkenin bu kadar iç karışıklığında birliğin beraberliğin sevginin daha çok oluşması gerektiğine inandığımız için bu ziyaretleri yapıyoruz. Bu yüzden beni ve Cevat Başkanı bazı görevlere yakıştıranlara da teşekkür ediyoruz ama kimin nerede ne görev alacağını şimdiden söylemek çok erken. Biz yola herhangi bir yerde görev alabilmek için çıkmadık” dedi.

AÇIKLAMA DOĞRU ZAMANI YANLIŞ

Aziz Kocaoğlu'nun 2019'a yönelik 'veda' sözlerini yorumlayan Şahin, “ Aziz bey çok önemli katkılarda bulundu kente ve partiye...Aziz Bey’den sonra gelecek olanlarda yine ilimize katkıda bulunacak. Önemli olan bir öncekini aratmayacak bir hizmet ile katkıda bulunmak . Örneğin Menemende Tahir Şahin’in yerine gelecek olan Tahir Şahin’den daha iyi katkılar koymak zorunda bu iddialarda bulunmak lazım. Aziz Bey’in açıklaması Aziz Bey’i bağlar diyorum ama içimdekini her zaman söyleme taraftarıyım. Aziz Bey’in kendisine de bunu söyledim, TV demecimde de bunu söyledim siyaset zor iş bir defa bunu kabul etmek lazım , çok keyiflidir , çok haz duyarsınız vatandaşlara hizmet ederken ama bir o kadar da zordur. Belli bir yaşa geldikten sonra siyasetçi kendi kendini geriye çekmeli Aziz Bey bence bugün onu yapıyor. Evet benim yaşım 69-70 olacak 2019 ‘da benim çekilmem lazım diyor. Zirvede bırakmam lazım güzel hizmetler yaptım diyor. Bence de doğru söylüyor. Aziz Bey'in açıklamasını doğru ama erken buluyorum” dedi.

HER KONGREDEN SONRA OLUR

İl kongresi ve sonrasında parti içi yaşanan tartışmalara değinen Şahin, “ Her kongreden sonra birtakım tartışmalar olabilir bunu doğallık karşılıyorum ama bu tür tartışmaları bir şeylere bağlamak ne kadar doğru ne kadar yanlış başka bir sor? Bu noktada sanırım zaman içerisinde bu tür tartışmalar kesilir diye düşünüyorum. Ben bu tartışmaları diyalog ve sevgi eksikliğine bağlıyorum. İkisine de çok önem veriyorum sevgi eksikliği olursa bu tür tartışmalar çıkar eğer sevgiyi diyaloğu oturtabiliyorsanız  bu tür tartışmalar bıçak gibi kesilir” dedi.

DAĞINIKLIK VAR

İlçe turunda ilçe örgütlerinde ciddi dağınıklıklar tespit ettiklerini aktaran Şahin, il yönetiminin duruma el atıp örgüt buluşmalarıyla birlik beraberlik sağlaması gerektiğini ifade etti.

DELEGEYLE ÖNSEÇİM

Parti içinde 'önseçimin' savunulması ve ısrar edilmesi gerektiğini ifade eden Şahin, şunları söyledi;

“En kötü önseçim en iyi atamadan daha iyidir. Ve gezdiğim 30 ilçeden 30'un da da ön seçimi savunan bir örgüt var. Eğer tüzükte önseçim olmazsa olmazımız olursa çok iyi. Önseçimin olumsuz gözükmesinde sadece üye bazında değerlendirilmesi etkili oluyor. Örneğin Menemen’i ele alalım 4400 üyesi 946 delegesi var. Yani her 4 kişiden birisi delege zaten. Katılım da yoğun olmuyor katılıma bakıyorsunuz % 45 -50 arasında katılım var. 946 delegenin 700'ü katılmış önseçime... Katılımın çoğunu da delegeler sağlamıştır . O zaman burada şu çıkıyor üyeli önseçime gerek olmadığı....Eğer delegeyle önseçim olursa katılımın ve başarının daha sağlıklı ve yüksek olacağını inanıyorum. Şimdi önseçim olmazsa insanlar genel merkezin yolunu aşındıracaklar, genel merkez yöneticilerinden bir şeyler talep edecekler , karşılıklı samimiyetsizlikler oluyor bunların olmaması için mutlak önseçim diyorum.  Efendim delege ağalığıymış , bu üyeyle bu delegeyle önseçim olmaz falan bal gibi olur kardeşim...Ön seçimde ısrar edilmeli diyorum  , eğer kaybedeceksem kendi örgütüm de kaybedeyim. Şu olabilmeli mesela Büyükşehir Belediyesi de dahil en azından parti içinde çok ciddi bir eğilim yoklaması seçimi yapılmalı. Önseçimi yapmıyorsanız bile bu yapılabilmeli. Eğilim yapılmadan ben Ahmet’ i sevdim sen Mehmet’i sevdin deyip de MYK’da bu tartışılmamalı ve en 6 ay öncesinden bu eğilim yoklaması yapılmalı.”

37 YILLIK PARTİLİYİM

Tahir Şahin ile çıktığı ilçe turuna farklı anlamlandırmalar yapıldığına dikkat çeken Durak, “ İnsanlar bir araya geldikleri zaman birileri karıştırıyor. Hemen bir ekipleşme akıllara geliyor. Güzel bir görüntü verilmiyor. Uzun zamandır mevcut yapılar bunun teşvik edilmesini insanların bir araya gelmesini sağlayamamışlar. Parti içindeki sıkıntıları farklı zeminlerde konuşabiliyoruz. Onun dışında yan yana gelemiyoruz. Tahir başkanın birlikte tura çıkalım teklifi oldu. Benzer özelliklerdeyiz. İşimizi yaptık sadece...Süreç içinde karşı karşı geldiğimiz zamanlarda oldu ama hiçbir zaman birbirimizin yüzüne bakamayacak hatalar yapmadık. Parti içinde sevgiye dönük oluşumların yeniden ayağa kalkması kolay bir iş değil. CHP'nin yeniden kurulduğunda görevler yaptım. 37 yıllık partiliyim.Mücadele verilmesi gerek. Biz bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.

ADAYLIK YOK 3 YIL VAR

Yaptıkları çalışmanın 'adaylık' çalışması olmadığına dikkat çeken Durak, “Bir yerlerde gözüktüğünüzde 'aday mısın' diyorlar. Şuan adaylık yok. Seçimlere 3 yıl var. Genel Başkanımız çıkın birlik beraberlik içinde olun demişti. Biz de bunu yapıyoruz” dedi.

8 İLÇE SANCISI VAR

30 ilçeyi gezdikten sonra örgüt içinde özellikle yerel seçimlerde 8 ilçenin kaybedilmesine yönelik sancı olduğunu ifade eden Durak, “ Örgüt 8 ilçenin kaybedilişinin hesabı yapılmadığı için, sorumluları ortaya çıkmadığı için hoşnutsuz. Belediye başkanları ilçe başkanları arasında uyumsuzluk var. 3-5 ilçede sıkıntı yok. Diğerlerinde var. Bunların hepsini yeni oluşan il yönetimi tarafından masaya yatırılması gerek. Üzüldük bazı yerlerde sevindik. Çoğu yerlerde 8 ilçe dışında başka ilçelerinde iç sıkıntılar nedeniyle kaybedilebileceğini gördük. Biz gerekirse bunları gerekli yerlerde dile getiririz. CHP bir tane...Kazanmamız gerek. Bizim yaptığımız birlik beraberlik çalışması örnek olsun. 37 yıllık partili olarak duyarlı davranıyorum. Amacımız parti önümüzdeki süreçte sancı çekmesin” dedi.

KOCAOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI DOĞRU DEĞİLDİ

Aziz Kocaoğlu'nun 2019'a yönelik açıklamalarını doğru bulmadığını ifade eden Durak, “ Aziz Başkan doğru yapmadı. 3 yıl daha var. Doğru değildi yaptığı...Kendisi bu görevi sürdürüyor. CHP başarılı olmak zorunda. Zafiyete düşmemeli. Onun bürokratı ona göre davranmamalı. Parti içinde bir sürü insan yetki karmaşasından Büyükşehir'i düşünebilir. Yapabilir mi yapamaz mı bunlar konuşulur. Ama bir şey doğru. CHP'nin en yukarıda olan bayrağı var. Bu bayrağın düşmemesi gerek. Bizim derdimiz de bu. Yapmaya çalıştığımız kimseyi de rahatsız etmesin. Biz CHP'lilik bilinciyle hareket ediyoruz. Bu bilinçle de yapmam ne gerekiyorsa yaparım. Ben parti içi sorunlara neşter vurmak için bir şeyler yapmazsam doğru olmaz. Aziz Başkan'a Allah sağlık uzun ömür versin. Sağlığı yerindeyse yapsın. Yapmazsa başka biri yapacaktır. Ama konuşulması şimdi değil. Seçimlere 5-6 ay kala olmalı. CHP'liler topyekün hareket halinde olmalı. Alanda olmalı. Birlik içinde olmalı. Buna ihtiyacımız var. Kimse gocunmasın. Önce biz hep beraber CHP ailesi olarak ne yaptık ne yapabiliriz eksiklere neşter vurarak mükemmel bir CHP'yi İzmir'de yakalayabiliriz. Benim hedefim Türkiye partisi olmak. Türkiye partisi olamadıktan sonra başarılı olamayız” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası