Ege Postası
Geri

Durer: Sürece destek vermeyen ihanet içindedir

Bitlis Beşminare Akademi Fikir ve Düşünce Topluluğu Başkanı Serdar Durer, çözüm sürecine destek vermeyen siyasilerin ihanet içinde olduğunu söyledi. Durer, sürece destek olmayanların akan kanın durmasını istemediğini ve bu nedenle süreci...
Durer: Sürece destek vermeyen ihanet içindedir
Haberler / Güncel
22 Nisan 2013 Pazartesi 12:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bitlis Beşminare Akademi Fikir ve Düşünce Topluluğu Başkanı Serdar Durer, çözüm sürecine destek vermeyen siyasilerin ihanet içinde olduğunu söyledi. Durer, sürece destek olmayanların akan kanın durmasını istemediğini ve bu nedenle süreci sabote ettiğini vurguladı.

Hükümetin bölgede ve Türkiye'de akan kanın durması için gösterdiği çabanın takdire şayan olduğunu vurgulayan Başkan Serdar Durer, "Ancak üzülerek ifade etmek isterim ki bazı kendini bilmez densizler süreci sabote etmek için ellerinden geleni yapmaya devam ediyorlar. Akan kanın durmasından neden bu kadar korkuyorla? Akan kanın durması ile siyasi gelecekleri mi tehlikeye düşece? Sürece katkı sağlamak adına akil adamlar grubu oluşturuldu. Sanatçı ve yazar ağırlıklı toplumun farklı mesleklerinden, enlektüel birikimi yüksek, olaylara geniş bir açıdan bakabilen, analitik düşünebilen ülkemizin birbirinden değerli isimlerinin bu akil adamlar grubunda yer almaları sağlandı. Çözüm aşamasında akil adamlar olsa ne olu? Olmasa ne olu? gibi lüzumsuz tartışmaları kayda değer bulmuyorum. Bazıları sadece eleştiriyorlar. Yahu siz! akil adamların içinde yer almış olsaydınız, değişik bir şey olarak ne yapardını? Dediğiniz vakit çenelerini ancak o vakit kapatıyorlar.” dedi.

Bazı siyasi partilerin genel başkanlarının, üst düzey yöneticilerinin kendi tabanlarını akil insanlara karşı kışkırtarak bu ülkeye ihanet ettiklerini düşündüğünü vurgulayan Durer şöyle konuştu: “Tarih bu alçakça tutumu kaydedecektir. Ülkemizde yıllardır artık kangrenleşmiş bir sorun var. Hem ortaya bir öneri koymuyorlar, hem de atılan adımları engellemek için canla başla mücadele ediyorlar. Üzülerek ifade etmek isterim ki hala bazı vatandaşlarımız bunlara ve bunların bu alçakça tutumlarına inanıyor ve onlarla birlikte hareket ediyorlar. Bu ne körlüktü? Bu sorunun çözümünde herkes elinden geleni yapmalıdır. Sorun, bu ülkede yaşayan herkesin sorunudur. Artık anneler ağlamasın. Anneler daha çok ağlasın diye meydanlarda nutuk atanlar, unutmasınlar ki o Annelerin gözyaşlarında boğulacaklar. Allah bu gözünü kan bürümüş olanları ıslah etsin. Bitlisliler olarak akil insanları Bitlis’e dört gözle bekliyoruz. Onları Bitlisimiz'de baş tacı edeceğiz. Bu soruna zerre kadar katkı sunan herkesi baş tacı etmeye hazırız.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası