Ege Postası
Geri

Düşlerin dansla buluşması

Modern Dans Lab, Müzeyyen Senar’ın hayatını anlatmaya hazırlanıyor. Kültür Bakanlığı, İzmir Konak Belediyesi ve Karşıyaka Ege Sanat Merkezi’nin destekleri, kızı Feraye Işıl’ın da izinleriyle hazırlanan “Müzeyyen” adlı eser, Senar’ın aşk ve sanat dolu hayatından kesitler anlatıyor.
Düşlerin dansla buluşması
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Şubat 2013 Pazar 17:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Librettosu Arzu Söğüt'e, koreografisi Başak Güneş ve Fırat Neziroğlu'na, kostüm-dekor tasarımı Ayten Huzur Öğütçü'ye ve müzik tasarımı Fırat Tosun'a ait olan “Müzeyyen” adlı eserin yönetmenliğini Fırat Neziroğlu yapıyor. Daha önce belgesellere konu olmuş olan Müzeyyen Senar’ın hayatı, ilk kez dans gösterisiyle de seyircinin karşısına çıkmış olacak.

İlk amaçlarının dans gösterisi izlemeye alışkın olmayan İzmir’de bir seyirci kitlesi oluşturmak olduğunu belirten Neziroğlu, “Bunu düşlerini dansla buluşturan amatör bir toplulukla yapmak çok keyifli. İzmir’de dansın daha çok sevilmesine katkı yapabilirsek hedeflerimize ulaşmış olacağız ” dedi.
“Müzeyyen” 26 Şubat’ta Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde, 21-22 ve 28 Şubat'ta saat 20.30'da Karşıyaka Ege Sanat Merkezi'nde seyirciyle buluşacak. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, “Sanat yaşamına başladığında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hemen yanında yer alan ve en güzel şarkılarını Ata için okuyan Müzeyyen Senar’a olan vefa borcumuzu yaşarken göstermenin onurunu yaşıyoruz” dedi.


MODERN DANS LAB
Temelleri 2011 yılında Fırat Neziroğlu'nun önderliğinde atılan ve İzmir’in ilk özel modern dans topluluğu olan Modern Dans Lab, İzmir'de yine bir ilk olarak düzenli modern dans gösterileri sunuyor. Hayatlarının bir döneminde dans etmiş ya da hiç dans etmemiş amatör dansçılardan oluşan topluluk, farklı meslek gruplarında çalışanların bir araya gelmesiyle oluşmuş. Topluluk 2011-2012 sezonunda ilk gösterisi olan “Küçük Prens”le, Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Dansa Davet Festivali'nin yanı sıra İzmir'in çeşitli sahnelerinde de seyircisiyle buluşmuş. 2012-2013 sezonunda ise koreografisi Başak Güneş’e ait olan “Kırmızı Başlıklı Kız” adlı gösterisi büyük beğeni toplamış, S. Cansu Ergin’de ‘’Solo Deneme’’ ile gösteride yer almış. Ayrıca Modern Dans Lab, dans üzerine yapılan çeşitli atölye çalışmalarına da ev sahipliği yapmış. Halen gösterilerini Karşıyaka Ege Sanat Merkezi’nde sürdürmekte olan Modern Dans Lab, aynı zamanda 28-29 Mart tarihlerinde, koreografisi Öğr. Gör. Dr. Seda Ayvazoğlu tarafından yapılacak ve Fazıl Say’ın müzikleriyle İzmir Devlet Opera ve Balesi’nde dünya prömiyeri gerçekleştirilecek olan “Venüs ve Adonis” adlı bale eserinde yer alacaktır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası