Ege Postası
Geri

Düzce vekili Çakır: Ege ve Karadeniz'in çözüme karşı gibi dillendirilmesi yanlış

AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır, çözüm sürecinde Ege ve Karadeniz bölgesindeki insanların çözüm istemiyormuş gibi dillendirilmesini uygun görmediğini söyledi. Ege, Marmara veya İç Anadolu bölgelerinde bazı insanların eksik ya...
Düzce vekili Çakır: Ege ve Karadeniz'in çözüme karşı gibi dillendirilmesi yanlış
Haberler / Politika
18 Nisan 2013 Perşembe 11:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır, çözüm sürecinde Ege ve Karadeniz bölgesindeki insanların çözüm istemiyormuş gibi dillendirilmesini uygun görmediğini söyledi. Ege, Marmara veya İç Anadolu bölgelerinde bazı insanların eksik ya da yanlış bilgilendirmeden dolayı farklı tepkiler gösterebildiklerini söyleyen Çakır, "Ama ben Türkiye'nin tamamının çözüm istediğini biliyorum ve buna da inanıyorum." dedi.

AK Parti Düzce Milletvekili Çakır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ege bölgesi milletvekilleri ile gerçekleştirdiği toplantıya katılmak için AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde, gazetecilerin sorularını cevapladı. Çakır, bazı bölgelerde halkın çözüme karşı olduğu iddialarının hatırlatılması üzerine, "Ege bölgesi veya Marmara veya İç Anadolu bölgesinde belki bir takım insanlarımız bazı konularda eksik veya yanlış bilgilendirme sonucunda farklı tepkiler gösteriyor olabilirler. Ama ben Türkiye'nin tamamının çözüm istediğini biliyorum ve buna da inanıyorum." diye konuştu.

Artık insanların kan görmek istemediğini ve ölüm görmek istemediğini belirten AK Parti milletvekili Çakır, şöyle devam etti: "Önümüzdeki süreçte de inşallah bizim amacımızın bunları kaldırmak olduğunu, Türkiye'nin bütünlüğü konusunda, siyasal yapısı konusunda ve geleceği konusunda zaten Sayın Başbakanımız gerekli açıklamaları yapıyor. Onun için Ege bölgesindeki insanların bu şekilde bir yaklaşımla anılması veya Karadeniz bölgesindeki insanın çözüm istemiyormuş gibi dillendirilmesini ben şahsen çok uygun görmüyorum.

Peki sıkıntı var mı, insanımız bu konuda hakikaten tepki göstermiyor m? Veya bazı konularda kendisinde önümüzdeki süreç açısından korkmuyor mu veya endişe duymuyor m? Tabi ki endişe duyuyor. Bizim amacımız, zaten bölgelerde insanımıza bu endişelerinin yersiz olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve hükümetinin ayakta durduğunu ve inşallah süreceğini de yani bu sürecin de iyi yönetileceğini de ifade etmek durumundayız. İnşallah önümüzdeki günlerde Ege halkının da bütün Türkiye halkının da hep birlikte bu işi çözmek istediğini ve çözmeyi dillendireceğini göreceğiz. Biz buna inanıyoruz ve bunun için çalışıyoruz."

Anketlere göre, Ege ve Karadeniz bölgelerinde çözüm sürecinin çok da iyi anlatılamadığı gibi bir durum olup olmadığının sorulması üzerine Milletvekili Çakır, "Ankette öyle bir şey çıkmışsa tabi onda da bazı hakikatler olabilir, bazı gerçekler olabilir ama bu sürecin halkımız tarafından ben çok iyi anlaşıldığına inanıyorum. Eksiklerimiz varsa, anket eğer ortaya çıkarmışsa bunu bizler telafi ederiz. Henüz Ege bölgesinin milletvekillerinin özellikle bu konuya çok daha sıcak bir şekilde henüz daha yaklaşmadıklarını zannediyorum. Yani bir çalışmaya henüz tam olarak çalışmadık Meclis çalışmalarımız dolayısıyla. Sadece Cumartesi-Pazar çok etkin olmuyor tabi. Ama önümüzdeki süreç içerisinde daha etkin olarak Ege bölgesinde çalışacağına ve çok iyi sonuçlar alınacağına inanıyorum.

Egeliler; biliyorsunuz biraz daha geniş kapsamlı düşünebilirler. O bakımdan belki olabilir ama Doğu kadar Egelilerin de bu işe çok yatkın olduğunu, çok iyi arzu ettiklerine inanıyorum. Çünkü Egeliler, biraz meseleye ekonomik yönden de bakar. Ekonomi demek, bu olayın bitmesi demektir yani." değerlendirmesinde bulundu.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası