Ege Postası
Geri

Kuzu: Yeni anayasa için referanduma gitmek kaydıyla bir metin sunarız

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak vicdanlı 5-6 milletvekili daha bulmaları halinde son çare olarak referanduma gitmek kaydıyla bir metin sunabileceklerini söyledi....
Kuzu: Yeni anayasa için referanduma gitmek kaydıyla bir metin sunarız
Haberler / Politika
18 Nisan 2013 Perşembe 02:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak vicdanlı 5-6 milletvekili daha bulmaları halinde son çare olarak referanduma gitmek kaydıyla bir metin sunabileceklerini söyledi.

Eskişehir'deki Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nde başkanlık sistemi konulu konferansa katılan Kuzu, "A planından bir şey çıkmazsa, B ve C planına geçeceğiz. B planında CHP'den başlayarak üç siyasi partiyi dolaşacağız, metnimizi götüreceğiz. Üçünden de herhangi bir sonuç çıkmazsa, biz kendi metnimizi Meclis'e getirip, genel kuruldan destek isteyeceğiz. Bizim 5-6 eksiğimiz var. 5-6 vicdanlı milletvekili bulursak, referanduma gitmek kaydıyla bir metin sunarız" dedi.

Yeni anayasa çalışmaları hakkında da bilgi veren Kuzu, "Yeni bir anayasa şart. Muhalefet 'bizi sıkıştırıyorsunuz' diyor. Başbakanımız da diyor ki; 'Yeter artık, kardeşim. Biraz çabuk olalım.' Tabii anayasa konusunda muhalefet ağırdan alıyor. Ama bizim acelemiz var. Çünkü 2013 yılının bu manada son yıl olması. Niye son yı? 2013'ün ekimine, kasımına kadar bu iş bitmezse, mahalli seçimin sandığı gözükmeye başlar. Ardından cumhurbaşkanlığı, 2015'te milletvekili seçimi derken bu iş savsaklanır. Eski yıllarda bunlar oldu. Biz 'söz verilmişse bir an evvel bu anayasa'yı yapalım' diyoruz" ifadelerini kullandı.

Dünya ülkelerine bakıldığında Japonların 16 günde anayasa yaptığını, 17 yılda yapılabilen anayasaların da olduğunu aktaran Kuzu, ancak bu işin ortalamasının 1 ila 1 buçuk yıl olduğunu kaydetti. Bakıldığında bu sürenin bir yerde dolduğunun altını çizen Kuzu, "Bize, peki oradan bir şey çıkmazsa ne yaparsanız'' diye sorarlarsa 'B' ve 'C' planına geçeceğiz. Demekki, şu anki bu 'A' planı olmuş oluyor" diye konuştu.

'B' planında CHP'den başlayarak üç siyasi partiyi dolaşacaklarını ve metinlerini götüreceklerini belirten Kuzu, şöyle konuştu: " Üçünden de herhangi bir sonuç çıkmazsa, biz kendi metnimizi Meclis'e getirip, genel kuruldan destek isteyeceğiz. Bizim 5-6 milletvekili eksiğimiz var. 5-6 vicdanlı milletvekili bulursak, referanduma gitmek kaydıyla bir metin sunarız. Bizim derdimiz şu; 'A' formülü diyelim oldu, 'B' oldu, 'C' oldu. Fakat getirilecek olan anayasa, bu Türkiye için hangi modeli getirmel? Asıl sorun işte burada. Tamam bir anayasa yapıyoruz. Ama bu anayasada hangi hükümet modeli olmalı."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası