Ege Postası
Geri

23 Nisan çocukları, Çankaya Köşkü’nde

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve beraberinde 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılan yabancı öğrenci temsilcilerinden oluşan heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ülkelerin geleceği...
23 Nisan çocukları, Çankaya Köşkü’nde
Haberler / Politika
17 Nisan 2013 Çarşamba 17:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve beraberinde 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılan yabancı öğrenci temsilcilerinden oluşan heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ülkelerin geleceği olan çocukların büyüyüp yönetimde söz sahibi olacaklarını vurgulayarak, "Atatürk’ün bu bayramı çocuklara armağan etmesi olağanüstü bir uzak görüşlülüğün eseridir." dedi.

Kabulde çocuklara hitaben yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Gül, 23 Nisan 1920’de TBMM açıldığında yeni bir dönemin başladığını, devletimizin kurucusu Atatürk’ün bu bayramı çocuklara armağan ettiğini ve dünyada ilk çocuk bayramının Türkiye’de bulunduğunu söyledi.

"ATATÜRK’ÜN BU BAYRAMI ÇOCUKLARA ARMAĞAN ETMESİ OLAĞANÜSTÜ BİR UZAK GÖRÜŞLÜLÜĞÜN ESERİDİR"

Cumhurbaşkanı Gül, ülkelerin geleceği olan çocukların büyüyüp, yönetimde söz sahibi olacaklarını vurgulayarak, "Atatürk’ün bu bayramı çocuklara armağan etmesi olağanüstü bir uzak görüşlülüğün eseridir” dedi. Bayram deyince akla neşenin geldiğin belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Bizde de bir söz var; 23 Nisan neşe doluyor insan deriz. Bizim de bütün arzumuz çocukların neşeli olması. Yöneticilerinin en büyük arzusu ülkelerindeki bütün çocukları neşeli kılmak. Hatta bunun da ötesinde bütün dünyadaki çocukları neşeli kılmak. Bütün çocukların neşeli olması için de, barışın, huzurun ve zenginliği olması gerekir. Bunlar sağlanırsa o zaman çocuklar da, anneler de, babalar da neşeli olur."

"UMARIM SURİYE’DE DE EN KISA ZAMANDA HÜZÜN BİTER"

Bazı ülkelerde şimdi neşenin olmadığına ve bundan dolayı üzüntü duyulduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, üzüntülü günlerin de kısa süre içinde biteceğine olan inancını dile getirdikten sonra Suriye’den gelen Mustafa adındaki çocuğa dönerek, "Mustafa’nın geldiği ülkede, Suriye’de de şimdi neşe yok, hüzün var. İnşallah orada da en kısa zaman içerisinde de eski günler olur. Hüzün biter ve neşe gelir." dedi. Ülkemizdeki kampta kalan Suriyeli bir çocuk, kabul sırasında yazdığı bir şiiri Cumhurbaşkanı Gül'e okudu. Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının sonunda organizasyonu için TRT’ye ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye dahil 14 ülkeden 15 öğrencinin katıldığı kabulün sonunda, Cumhurbaşkanı Gül çocuklarla birlikte fotoğraf çektirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası