Ege Postası
Geri

Erdoğan'dan dünya çocuklarına kardeşlik vurgusu: Hepimiz Adem ve Havva'danız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla farklı ülkelerden gelen çocukları kabul etti. Erdoğan, kabulde yaptığı konuşmada kardeşik vurgusu yaptı: "Hepimiz insanlık ailesinin mensuplarıyız,...
Erdoğan'dan dünya çocuklarına kardeşlik vurgusu: Hepimiz Adem ve Havva'danız
Haberler / Politika
17 Nisan 2013 Çarşamba 17:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla farklı ülkelerden gelen çocukları kabul etti. Erdoğan, kabulde yaptığı konuşmada kardeşik vurgusu yaptı: "Hepimiz insanlık ailesinin mensuplarıyız, Adem ile Havva'nın çocuklarıyız." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Sevgili çocuklar, Türkiye'ye hoşgeldiniz. Ülkemize neşe getirdiniz, heyecanımıza heyecan kattınız. Burada ülkemizde bulunmanızdan, sevincimize ortak olmanızdan dolayı büyük bir memnuniyet içerisindeyiz." dedi. Erdoğan, "Bugün sahip olduğumuz heyecan, neşe ve sevincin hiç kaybolmamasını, yüzünüzden gülücüklerin hiç eksik olmamasını temenni ediyorum." diye ekledi.

Salondaki çocuklara 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla burada bulunduklarını hatırlatan Erdoğan, "Bu vesileyle bütün dünya çocuklarının, dünya bayramını kutluyor tüm çocukların gözlerinden öpüyor, bütün çocuklara barış ve mutluluk dolu bir dünya temeni ediyorum." diye konuştu.

Türkiye'de bulundukları süre içinde keyifli anlar yaşamaları, ömür boyu sürecek dostluk ve kardeşliklerin temelini atmalarını temenni eden Erdoğan, "23 Nisan Çocuk Bayramı, dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bu tarih aynı zamanda ülkemizin de ulusal egemenlik bayramıdır. Bunun bizim için çok büyük bir anlamı var. Bizler millet olarak büyük mücadeleler sonrasında tesis ettiğimiz barışı zorlu şartlar sonrasında elde ettiğimiz bağımsızlığımızı tüm dünya çocuklarına armağan ettik. İstiyoruz ki bizim yaşadığımız zorlukları, çocuklarımız yaşamasın. Çocuklar savaşın, çatışmaların, kavgaların olmadığı çok daha güzel, huzurlu, neşeli bir dünyada yaşasınlar. Biz hem kendi çocuklarımız hem de dünyanın tün çocuklarına daha iyi bir gelecek hazırlamak, çok daha yaşanılabilir bir dünya teslim etmek için var gücümüzle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de her yıl farklı ülke ve kıtalardan gelen yüzlerce çocuğu misafir ettiklerini söyleyen Erdoğan, "Hepsi tüm dünyaya birlik, dayanışma, gülücükler içinde sevgi ve barış mesajları verdiler. Yine bu yıl çocuk şenliği kapsamında 45 farklı ülkeden 664 çocuk ülkemize geldi. Sizler de görüyorsunuz hepimizin rengi, gök kuşağının renkleri gibi. Farklı farklı ırklara, milletlere, dillere, kültür ve inançlara sahibiz. Ancak bizim anlayışımızda bu farklılıkların hepsi birer zenginliktir. Hepimiz insanlık ailesinin mensuplarıyız, Adem ile Havva'nın çocuklarıyız." diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ne var ki bazen kardeşin kardeşi üzdüğü, kardeşin kardeşle kavgaya tutuştuğu zamanlar oluyor. Bazı yerlerde insanlar zenginlik, bolluk içinde yaşarken bazı bölgeler fakirlik, açlık içinde yaşıyor. Dünyanın bazı bölgelerinde insanlar huzur içinde yaşarken, dünyanın bazı bölgelerinde savaşlar yaşanıyor. Bu dengesizlik ve adaletsizliklerden en çok çocuklar etkileniyorlar, zarar görüyorlar. Dünyanın barış içinde olmasının en önemli şartı, adaleti sağlamak, aramızdaki sevgiyi çoğaltmaktır. Dünyamız çok büyük ve hepimize yetecek kadar yer var, kaynak var, mutluluk var. Adalet olursa, paylaşma, dayanışma olursa inanıyorum ki dünyamız bütün çocukların, insanların kardeşçe mutlu ve huzurlu yaşayacağı bir yere dönüşecektir."

Konuk çocuklara "İnşallah sizler yarın birer sanatçı, politikacı, öğretmen, doktor veya başka bir konuda yetki sahibi olacaksınız." diye seslenen Erdoğan, "İşte o zaman bizim bıraktığımız eksiklikleri giderecek, yanlışları düzeltecek, sizlerden sonra gelen nesiller için çok daha adaletli güzel bir dünya kuracaksınız. Sizlerin tertemiz yüreklerine güveniyorum, gözlerinize yansıyan dostluk, samimiyet parıltısı bu güvenimi pekiştiriyor. Sizler ülkelerinizin kültür elçisi sayılırsınız. birbirinizle dostluğunuzu devam ettirmeyi, haberleşmeyi ihmal etmeyin. Ailelerinize kardeşlerinize arkadaşlarınıza selamlarımızı iletin, sevgilerimizi iletin." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası