Ege Postası
Geri

CHP'li Gürsel Tekin: Gelin çürümüş yargı sistemini değiştirelim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin,"Kısa bir dava uzun süre devam ediyorsa yargı sisteminde sorun olduğu çok açık ve net. Gelin bu çürümüş sistemi düzeltelim." dedi.CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel...
CHP'li Gürsel Tekin: Gelin çürümüş yargı sistemini değiştirelim
Haberler / Politika
17 Nisan 2013 Çarşamba 16:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin,
"Kısa bir dava uzun süre devam ediyorsa yargı sisteminde sorun olduğu çok açık ve net. Gelin bu çürümüş sistemi düzeltelim." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, hidroelektrik santrali (HES) yapımını engellemek için çıkan olaylardan sonra açılan davayı izlemek için Erzurum’a geldi. Tortum’daki duruşmayı izledikten sonra Bağbaşı köyüne geçen Tekin ve beraberindekiler burada vatandaşlarla görüştü. Erzurum’a özgü cağ kebabını kesen Tekin, adalet sistemindeki hantallığı eleştirdi.

Dava konusu olan vatandaşların direnişinin başka ülkelerde yılın çevrecilik ödülüne layık görülecek bir boyutta olduğunu vurgulayan Tekin, “Israrla Bağbaşı’nı dağ başı yapmak isteyen bir anlayış var. Buradaki doğal koşullarda bin bir çeşit meyve yetişiyor. İnsanların doğayla birleştiği bir yeri hangi mantıkla, hangi raporla, hangi bilimsel tezlerle burayı HES’lere çevirdiler, çevirmek istediler doğrusu bunu anlamakta zorluk çekiyorum.” şeklinde konuştu.

Bağbaşı’nda yaşanan soruna değinen Tekin, “Daha sağlıklı bir çevrede yaşamak için direnç gösteren insanların görmüş olduğu muamele… Doğa için yapılan direnişten dolayı bazı kardeşlerimiz 5 ay hapis yattı. Ama bu direniş gelişmiş bir ülkede yapılsaydı yılın çevreciliği olarak seçilirdi.” ifadelerini kullandı. Çevreyi korumanın suç haline geldiği bir ülkede milletvekili olmaktan utanç duyduğunu aktaran Tekin, “Duruşmada klasik yargı sistemini gördük. O dönemde askerlik yapanlara ulaşılmaya çalışılıyor. Bu kadar kısa bir dava uzun süre devam ediyorsa yargı sisteminde sorun olduğu çok açık ve net. Gelin bu çürümüş sistemi düzeltelim.” çağrısında bulundu.

Vatandaşlarla 'Doğanın gözyaşı: Tüm canlılarla biz bir arada yaşamak istiyoruz. Balık ve ağaçlar ölmesin bu vadinin yeşili solmasın' pankartı önünde fotoğraf çektiren Tekin, “Fotoğraf çekelim ama bu pankart çok tehlikeli. Bu pankartın suç olduğu bir ülkede, siz barış isteyebilir misini? Şu pankartın suç olduğu bir ülkede oturacaksınız, ‘efendim biz barış istiyoruz’ diyeceksiniz. Önce kendinizle barışın.” sözlerini kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası