Ege Postası
Geri

EGİAD'dan eğitim atağı

EGE Genç İşadamları Derneği (EGİAD), geliri çocukların eğitimine aktarılmak üzere bir kermes organizasyonu düzenledi. Kermeste Türk tasarımcıların ürünleri satışa sunulurken, hem tasarımcılarla İzmirliler'in buluşması hem de çocukların eğitimine katkı sağlandı.
EGİAD'dan eğitim atağı
Haberler / Ekonomi
17 Nisan 2015 Cuma 10:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
1'nci Tasarım Buluşması ve Kermesi adı ile düzenlenen organizasyon, Swissotel Büyük Efes İzmir Oval Bahçe'de gerçekleşti. Şenlik havasında düzenlenen organizasyona giriş bedeli 20 TL, stant ile yer almak isteyenler için katılım bedeli ise bin TL olarak belirlendi. Projeyle ilgili açıklama yapan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, "Günümüzde herkesin kabul ettiği kaçınılmaz bir gerçek vardır; o da çocuklarımızın yaşayacağı zamanın, bizim yaşadığımız zamandan çok farklı olacağıdır. Bu kaçınılmaz gerçek, bilgi donanımı yüksek, yaratıcı, gelişmelere açık, sorunların farkında ve bunlara çözüm bulabilen, düşünen ve sorgulayan bir nesil gerektirmektedir. Sadece hazır bilgileri düşünmeden, anlamadan, sorgulamadan ezberleyen değil, çevresine duyarlı, gören, sorgulayan, çözen, üreten nesillere ihtiyacımız vardır. Bu da ancak eğitimden geçmektedir. Biz de bu yıl çocuklarımızın eğitimi için yola çıktık. Çocuklarımız için bir bahar gününde şenlik havasında bir kermes düzenleyerek hem moral vermek istedik hem de bir fayda yaratmayı amaçladık" dedi. 

TASARIMCILIĞA VE MARKALAŞMAYA DÖNÜK FARKINDALIK

Proje Koordinatörlüğünü yürüten EGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Anıl Yüksel ise, 5 aydır yoğun bir çalışma gerçekleştirildiğini vurgulayarak, eğitime büyük katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Kermesin tasarımcılarla İzmirliler'i buluşturması açısından da bir ilk olacağını dile getiren Yüksel, "Tasarımcılığa ve markalaşmaya dönük de bir farkındalık yaratmak istedik. Tasarımların, katma değeri yüksek ürünlerin, ülkelerin yaşam kalitesini arttırmasının yanı sıra, kalkınmalarına da en önemli katkıyı sağlayan araçlarından birisi olduğunu açıktır. Biz de hem tasarıma yönelik farkındalık yaratmayı hem de çocukların yaşamına, eğitimlerine katkı sağlamayı hedefledik" diye konuştu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası