Ege Postası
Geri

EGSD Başkanı Mukadder Özden güven tazeledi

Dünya markası haline gelen, Avrupa'nın en büyük gelinlik fuarı IF Wedding Fashion İzmir'in fikir babası olan ve 22 yıldır tekstil ve konfeksiyon sektörüne hizmet eden Ege Giyim Sanayicileri Derneği'nde (EGSD) önceki gün yapılan genel kurul toplantısında 1 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Mukadder Özden güven tazeledi. Ege İhracatçı Birlikleri Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen 10. olağan genel kurulda oy birliği ile yeniden EGSD Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Özden, derneğin ilk kadın başkanı olarak ekibi ile birlikte 3 yıl süre ile sektöre hizmet edecek.
EGSD Başkanı Mukadder Özden güven tazeledi
Haberler / Ekonomi
31 Ocak 2014 Cuma 09:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Yeni dönemde üreteceği projelerle sektörün katma değerini artırmayı hedefleyen Özden, Avrupa ülkelerinden alım heyetleri getirirken, teknik tekstil konusunda da İzmir'de farkındalığı artıracak.Geçmiş Dönem Başkanları'ndan Nedim Örün'in Divan Kurulu Başkanlığını yaptığı genel kurulda, konuşan EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, geçen yıl Şubat ayında vefat eden Özcan Torun'un ardından yönetim kurulu içinde yapılan seçimle başkan olduğuna işaret ederek, 1 yıldır derneğe en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştığını söyledi. Bu süre içinde derneğin etkin bir şekilde çalışması, mevcut projelerin hayata geçmesi için mesai harcadığına işaret eden Özden, bundan sonraki dönemde de ekibi ile birlikte özellikle sektörün katma değerini artırıcı projeleri hayata geçirmek istediklerini vurguladı.

Teknik tekstil farkındalığı artırılacak
EGSD öncülüğünde, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ve İZFAŞ işbirliğinde düzenlediklerin IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nın dünyanın en etkin fuarlarından biri haline geldiğini ifade eden Özden, geçen yıl Fuarın Uluslar arası Fuarcılık Endüstrisi Birliği üyeliğine hak kazandığını vurguladı. Bu yıl 8. kez düzenlenen fuarın daha etkin hale gelmesi için pazarlama komitesi kurulduğuna işaret eden Özden, “Yeni dönemde mevcut projelere yenilerini ekleyeceğiz. Üye sayımızı nitelikli firmalarla artıracağız. Üyeler arasındaki ticari ve sosyal ilişkileri daha da geliştireceğiz. Sektörün geleceğine dönük vizyoner etkinlikler planlayacağız. Türkiye ihracatını sırtlayan 3 sektörden birisiyiz. Diğer sektörlerde kilogramı 2. 5 olan katma değer bizim sektörde ortalama 23.5 dolar. Gelinlikte bu rakam 70 dolardan başlıyor, 600 dolara kadar çıkıyor. Biz sektördeki katma değerin daha da artırılması için çalışacağız. Teknik tekstil üretiminde firmalarının farkındalığını artıracağız. Avrupa ülkelerinden daha çok alım heyeti getireceğiz. Gelinlik moda günleri ve stok fuarı projelerinin hayata geçmesi için çaba harcayacağız” dedi.

BEGOS için komite

Geçmiş dönem Başkanlarından Timur Yaykıran da yaptığı konuşmada, EGSD tarafından kurulan Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi'ndeki derneğe ait olan 5.5 dönümlük parselin değerlendirilmesi için proje komitesi kurulmasını önerdi. Ege Tekstil İhracatçıları Birliği Başkanı Sabri Ünlütürk ise ihracat yapmak isteyen EGSD üyelerine Birlik olarak her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi. Sektörün daha on yıllar yaşayacak bir yapıya sahip olduğuna dikkat çeken Ünlütürk, özellikle teknik tekstil üretiminin geliştirilerek sektörün katma değerinin daha da artırılması gerektiğini kaydetti.

EGSD Yeni Yönetim Kurulu

Mukadder Özden
Atınç Abay
Onur Işık
Ahmet Özcan
Şaban Öngören
Mustafa Tunçer
Tevfik Aksu
Ayhan Seyfeli
İlknur Becerik
Okay Şimşek
Deniz Kuran

Denetim Kurulu Üyeleri

İsmail Urhan
Zeynep Acar
Övge Yıldızhan

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri

Yasin Akçakaya
Tuğrul Tamtürk
Fatih Güven
Baykal Akarsu
Pınar Çerinan
Ilgaz Çakıroğlu
Önder Tekeler
Gülberk Örün
Samet Keçeci
Ahmet Eroğlu
Reşat Yalaz

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri
Ahmet Yeniçeri
Ayfer Karakoyunlu
İlhan Fidancıoğlu


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası