Ege Postası
Geri

EİB ve İTG Türk tarımının gelişimi için ortak lobi

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ile İzmir Tarım Grubu (İTG), toprakların bölünmesini önlemek, organik sektörünün gelişimi, iklim değişikliğiyle mücadele, gençlerin tarıma kazandırılması ve küçük tarım işletmelerinin yaşamını sürdürmesi başlıkları başta olmak üzere Türk tarımının gelişimi, sorunlarının çözümü için ortak lobi yapma kararı aldı.
EİB ve İTG Türk tarımının gelişimi için ortak lobi
Haberler / Ekonomi
18 Temmuz 2024 Perşembe 12:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EİB ve İTG, Türk ekonomisi için stratejik önem taşıyan tarım ve gıda ürünleri ihracatının geleceğini masaya yatırdı. EİB Sürdürülebilirlik ve Organik Ürünler Koordinatörü Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, Ege Hububat, Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Muhammet Öztürk ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Melih İşliel ile birlikte yaklaşık 40 İTG üyesinin katıldığı toplantıda tarım ve gıda ihracatında yaşanan sorunların yanı sıra özellikle sektörün geleceği tartışıldı. EİB Sürdürülebilirlik ve Organik Ürünler Koordinatörü Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, kamuoyu desteği olmadan başarının gelemeyeceğini, İzmir Tarım Grubu'nun kamuoyunun desteğinin tarım sektörüne yönelmesi için yaptığı çalışmaların çok kıymetli olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin gıda ürünleri ihracatının yaklaşık yarısını hububat bakliyat ve yağlı tohumlar sektörünün yaptığı bilgisini veren Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Muhammet Öztürk, sektör olarak 2013 yılında 2023 yılı için ortaya koydukları 14 milyar dolar ihracat hedefine 12,5 milyar dolar ihracat yaparak yaklaştıklarının altını çizdi.İhraç pazarlarında mücadele ederken ülke imajının en önemli başlık olduğunun altını çizen Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih İşliel, İtalya, Fransa ve İspanya'nın ülke imajını öne çıkararak ihraç ürünlerini pazarladıklarına vurgu yaptı.

İTG Sözcüsü İsmail Uğural, Türk tarımını daha iyi noktaya getirmek isteyen bir oluşum olarak hareket ettiklerini kaydetti. Uğural, "Tarım ve gıda sektörünün tüm taraflarını bir araya getirmeye çalıştık. Tarım sektörünün entellektüelleri olarak Türkiye'nin tarım ürünleri ihracatının 50 milyar dolara ulaşması için zincir halkalarının neler yapması gerektiğini dillendiriyoruz. Türkiye'de tarım ürünleri ihracatının lideri olan Ege İhracatçı Birlikleri'yle Türk tarımının daha iyi konuma gelmesi için her türlü iş birliğine hazırız. Türk tarımı için ortak lobi yapmak istiyoruz. Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlarının bu konudaki yapıcı yaklaşımının önümüzdeki süreçte tarım sektöründeki sorunların çözümüne katkı sağlayacağına inancımız tam" diye konuştu.EİB ve İTG üyeleri tarım sektöründe, enflasyonist ortamda küçük çiftçinin üretimi bırakma noktasına gelmemesi için Ankara'nın çözümler üretmesi gerektiği konusunda görüş birliğine vardı.

EİB Genel Sekreter Yardımcısı Serap Ünal, İTG üyelerine EİB'nin tarım ürünleri ihracatını artırmak adına Türkiye Milli Katılım Organizasyonlarını gerçekleştirdiği Biofach Organik Ürünler Fuarı, New York Fancy Food Fuarı, Japan Foodex Fuarı ve Çin Uluslararası İthalat Fuarı, TURQUALITY Projeleri ve UR-GE Projeleri hakkında sunum yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası