Ege Postası
Geri

EMEP'li Karaca ve DEVA'lı Ösen sosyal medyadan atıştılar

Emep Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen’in eşi Bertuğ Ösen’in ailesine ait olan CMS Jant Fabrikası üzerinden Ösen'e yüklendi. İki milletvekili sosyal medyadan atıştı.
EMEP'li Karaca ve DEVA'lı Ösen sosyal medyadan atıştılar
Haberler / Politika
4 Haziran 2024 Salı 14:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen Türk-İş'in rakamları üzerindenj iktidara yüklenerek, 'Temel ihtiyaçların dahi karşılanamadığı, gelir adaletsizliğinin ayyuka çıktığı ve yoksulluğun kronikleştiği Türkiye Yüzyılı ile yüzleşmek zorundayız. Gerçekleri görmezden gelip ...mış gibi yaşayarak ekonomide açılan gedik kapatılamaz' ifadelerini kullandı.

Ösen'in paylaşımını alıntılayan Emep Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Seda Kaya Ösen’in eşi Bertuğ Ösen’in ailesine ait olan CMS Jant Fabrikası üzerinden Ösen'e yüklendi.

"KİRLİ ÇIKAR İLİŞKİLERİN PERDE ARKASI MI?"

Ösen'in eşinin fabrikasında yaşananlara gönderme yapan Karaca, son iki yılda binden fazla çalışanın haksız yere işten çıkartıldığını belirterek, " Seda hanım, Eşinizin sahibi olduğu CMS Jant Fabrikasının Çiğli, Gaziemir ve Bornova’daki işletmelerinde son 2 yılda binden fazla işçinin hukuksuz biçimde ihbar hakkı gasp edilerek işten atıldığını, ihbar hakkını talep eden işçilere "Sizi tazminatsız işten atarız, başka yerde iş bulamazsınız" gibi tehditlerde bulunulduğunu, ihbarsız çıkışı kabul etmeyen işçilerin ise tazminatsız işten atıldığını aktardı işçiler bize. İşten atılan ve haklarını arayan işçiler size soruyor, iletiyoruz: "Seçim dönemi Twitter hesaplarında sürekli demokrasi ve anayasal özgürlük kelimeleri olan paylaşımlar yapan milletvekili Seda hanım; bizzat CMS'de demokrasi ve anayasa yok sayılıyor, işçiler hukuksuzca ekmeğinden ediliyor, arabulucu görüşmeleri geçim derdinden kaynaklı zorla dayatılıyor bunlara karşı bir diyeceğiniz var mıdır? Geçtiğimiz günlerde eşinizin fabrikasına devletten 9 ayrı enerji yatırımı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan teşvik alacağını öğrendik. Sizin demokrasi, hak, hukuk söylemleriniz bu kirli çıkar ilişkilerinin sadece perdesi midir?" İşçiler yanıt bekliyor Seda hanım..." dedi. 

"SOSYAL MEDYA ŞÖVALYELİĞİ"

Karaca'nın iddialarının ardından DEVA Partili Ösen'den yanıt gecikmedi. Seda Kaya Ösen açıklamasında, " Adı geçen şirket 70 yıllık, profesyonel şekilde yönetilen, çok ortaklı, İzmir’den dünyaya ihracat yaparak döviz kazandıran, 4 bin kişiyi istihdam eden bir sanayi kuruluşudur.  Şirketten aldığım bilgilere göre son 2 senede mutabakatsız şekilde işten çıkarılan işçi sayısı 16’dır. İşten çıkarılan işçiler en doğal hakları olarak haklarını işçi mahkemelerinde aramaya devam etmektedirler. Tüm bunlara ek olarak bahsettiğiniz şirket, Türkiye’deki en örgütlü ve güçlü sendikalardan bir tanesi olan Türk Metal Sendikasıyla 40 yıldır birlikte çalışmaktadır. Sendikanın işten çıkarılma sebepleri üzerine ve sürecin tamamına dair bilgisi vardır.  Enerji teşvikleri noktasında “temiz enerjiye” geçilmesi için neredeyse bu sektörün içerisinde olan her firmanın almış olduğu güneş enerjisi için teşvikler alınmıştır. Sektörün ilgilileri bu konuları kolaylıkla bilmektedir.  Bütün bu bilgiler, benim yaptığım gibi şirket veya sendika yetkililerine ulaşılarak alınabilir! Halkın oylarını alarak Milletvekili olan birinin doğru bilgilerle konuşmadığını, konuya hakim olmadan sosyal medya şövalyeliğine soyunduğunu, insanların aile ve özel hayatına pervasızca karışma cesaretini gösterdiğini görmek en başta görev yaptığımız Meclis’e ve daha sonra üreten, çalışan, taş üstüne taş koyan sanayiciye-işçiye, üreticiye-yatırımcıya saygısızlıktır, haksızlıktır" ifadelerine yer verdi. 

"AKIL DIŞI"

Muhalefete muhalefet etmenin manasız olduğunu aktaran Ösen, "Kaldı ki muhalefette görev yapan bir milletvekili olarak iktidara yakın ticari ilişkiler kurabileceğimi düşünmek, en basit tabiriyle akıl dışıdır. Türkiye’de konfor alanından çıkarak yanlışlıklara ses çıkartma cesaretini gösteren biri olarak, muhalefete muhalefet etmenin manasızlığının da altını çizmek istiyorum. Nesillerdir İzmirli olan bir aileye mensup biri olarak, bu kente ve ülke bir çivi çakan sanayicinin de işçinin de emeklerini iyi bilirim. Geçtiğimiz her yolda insanlar üzerinde bıraktığımız her iz buna şahittir. Bu noktada meclis çatısı altındaki her çalışmaya katılmaya çalışan milletvekillerinden biri olarak bilgi almak ve görüşmek isteyen herkese kapım açıktır. Sizleri de kulaktan dolma bilgilerle değil doğru bilgilerle süreci konuşmaya beklerdim" dedi. 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası