Ege Postası
Geri

ESKİ Genel Müdürü: İlçelerin borcu bizi tedirgin ediyor

Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek, Büyükşehir Yasası'nın ardından üstlenecekleri ilçelerin su ve kanalizasyon borçlarının yüksek olmasının kendilerini tedirgin ettiğini ifade etti.        İl...
ESKİ Genel Müdürü: İlçelerin borcu bizi tedirgin ediyor
Haberler / Genel
4 Temmuz 2013 Perşembe 13:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek, Büyükşehir Yasası'nın ardından üstlenecekleri ilçelerin su ve kanalizasyon borçlarının yüksek olmasının kendilerini tedirgin ettiğini ifade etti.


        İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Yardımcısı Mehmet Gök başkanlığında İl Genel Meclisi Salonu'nda gerçekleştirildi. Kamu kurum ve kuruluşlarının yatırımlarının izlendiği toplantıda, ilgili kurum müdürleri koordinasyonu gereken problemleri hakkında sunumda bulundu.

        ESKİ Genel Müdürü Ertek, gelecek mart ayında uygulamaya sokulacak olan Büyükşehir Belediye Yasası'yla birlikte ilçe belediyelerinin su ve kanalizasyon borçlarını devralacaklarını söyledi. Ertek, yaptıkları araştırmalarda ilçelerin şebeke suyu yatırımlarından 43, kanalizasyon yatırımlarından ise 58 milyon lira borcunun bulunduğunu belirtti.

        Toplamda 102 milyon lira borç almalarına karşılık söz konusu ilçelerin su ve atıksu gelirlerinin 174 bin lira gelirinin bulunduğuna dikkat çeken Ertek, "İlçelerin geliri 174 bin lira. Toplam borç 104 milyon lira. Bizim İller Bankası payımız 728 bin lira. Yani ilçelerden gelen payla bu 902 bin lira olacak. Ancak giderimiz aylık 3 milyon 350 bin lirayı buluyor. Bizim ESKİ olarak bir idari binamız, depomuz yok. Her alanda sıkıntı içerisindeyiz. Bu dönemde sıkıntı giderilmezse iflas bayrağını çekeriz. İflas bayrağı çekmemek için tedbir alıyoruz." diye konuştu.

        ESKİ Genel Müdürü, il merkezindeki lüks konutlarda kaçak su kullanımının yaygın olduğunu ve bundan da utanç duyduğunu sözlerine ekledi.

EĞİTİM ADINA HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Türkçe- Sosyal 1- 2'de Türkiye şampiyonluğunun kazanılmasının Erzurum adına önemli bir gurur kaynağı olduğunu belirten Vali Yardımcısı Gök ise elde edilen başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti. Bütün herkesin kazanılan başarıdan gurur duyması gerektiğine vurgu yapan Gök, "Eğitim topyekun bir iş. LYS'de elde edilen başarıdan dolayı hepimiz gurur duymalıyız. Eğitim sıralamasındaki çıtamızın yükseke çıkması sevinç verici. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Vali Yardımcısı Gök, Mülkiye Başmüfettişliği'ni kazanmasından dolayı önümüzdeki bir kaç gün içerisinde şehirden ayrılacağını dile getirerek Koordinasyon Kurulu üyelerinden helallik istedi.

BELEDİYELER HAYVAN BARINAĞI KURSUN

Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Zekerriya Erdurmuş, kuduz vakalarının önüne geçmek için ilçe belediyelerinin hayvan barınak merkezleri kurmasını istedi. Kuduzla mücadelede belediyelere de önemli görevin düştüğünü işaret eden Erdurmuş, "İlçe belediyeler hayvan barınağı kursun. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu gibi modern bir barınak sayesinde kuduz vakalarının önüne önemli ölçüde geçilebilir." şeklinde konuştu.

        Erdurmuş, ayrıca AB uyum yasaları kapsamında ilçe belediye mezbahanelerin yıl sonuna kadar modernize edilmesinin gerektiğini aksi taktirde kapılarına kilit vurulacağına da dikkat çekti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası