Ege Postası
Geri

Edirne’de 'Trakya Roman Çalıştayı' düzenlenecek

AK Parti Edirne İl Başkanı Avukat Müjdat Kahve, ekim ayı sonlarına doğru bütün Trakya bölgesini kapsayacak bir Roman çalıştayının düzenleneceğini açıkladı.Cihan Haber Ajansı ve Zaman Gazetesi Edirne Temsilciliğini ziyaret ederek temsilci...
Edirne’de 'Trakya Roman Çalıştayı' düzenlenecek
Haberler / Güncel
1 Ekim 2013 Salı 13:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Edirne İl Başkanı Avukat Müjdat Kahve, ekim ayı sonlarına doğru bütün Trakya bölgesini kapsayacak bir Roman çalıştayının düzenleneceğini açıkladı.

Cihan Haber Ajansı ve Zaman Gazetesi Edirne Temsilciliğini ziyaret ederek temsilci Abdulkadir Akyel ile görüşen Müjdat Kahve, Başbakan'ın açıkladığı demokratikleşme paketinin bölgeye yansımalarıyla ilgili açıklamada bulundu. Kahve, paketle ilgili açıklamanın Edirne’de büyük bir ilgili ve alaka ile takip edildiğini vurguladı.

Demokratikleşme paketiyle ilgili genel olarak ciddi bir memnuniyetin olduğunu ifade eden Kahve, “Toplumun her kesimini birbirine daha kardeş etme, birbirine daha fazla kaynaştırma, toplumun birliktelik harcını güçlendirme adına atılmış ve atılacak adımların müjdesi olarak değerlendiriliyor. Bunun bir süreç olduğunu Sayın Başbakanımız da ifade etti. Bu ne ilk ne de son olacak. Türkiye toplumsal olarak hazır olduğu anda daha fazla talebin yerine getirilmesi, dünya standartlarında hak ve özgürlüklerin sağlanması adına bundan sonra da birçok adımın atılacağına inanıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

"TRAKYA ROMAN ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın demokratikleşme paketinde Romanlarla ilgili bölümünün kendilerini özellikle ilgilendirdiğini ifade eden Müjdat Kahve, paketin açıklanmasının ardından durumu Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile telefonda görüştüklerini anlattı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de katılacağı bütün Trakya’yı kapsayan bir Roman çalıştayının yapılacağını dile getiren Kahve, "Bizim ilimizi ilgilendiren 'Edirne’de bütün bir Trakya’yı kapsayan bir Roman çalıştayı' ile Roman akademinin nasıl gerçekleşebileceğini, olayın bütün detayları ve boyutları ile tartışacağımız ve bir karara bağlayacağımız bir toplantıyı gerçekleştirme iradesi hemen dün ortaya çıktı. Bunun hazırlıklarına dün itibariyle hemen başladık. İnşallah ekim ayının sonuna kadar Edirne ve tüm Trakya’daki Roman dernekleri ile Roman toplum temsilcilerini bir araya getirerek bu çalıştayı gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Kahve, Romanların 'Roman Enstitüsü’nün Trakya Üniversitesi’nde olması' yönündeki talebi ilgili de, konuyu mutlaka değerlendireceklerini dile getirdi.
Kahve, “Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Bursa ve Mersin bölgesinde Roman topluluklarının yoğun yaşadığı yerler var. Trakya bu işe hep öncülük etti. Romanların bundan önceki demokratik açılımlarda da verilen hakları ile ilgili. Onları ilk defa vatandaşlıkları ile yasal sorunlarını AK Parti olarak ilk biz kaldırdık. Onların nüfus kayıtlarında farklı bir yazılımları vardı. Onu da biz düzenledik. İnsanı insan olduğu için değer vermenin tadına varacağız. Trakya Üniversitesi bu iş için uygundur. Balkanlar'da, sınırımızın hemen öte tarafından ciddi Roman varlığı mevcuttur. Dolasıyla Edirne’ye de bu yakışır.” açıklamasını yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası