Ege Postası
Geri

Efes Meslek Yüksek Okulu gelecek döneme hazır

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve beraberindeki Yüksek Öğrenimi Destekleme Derneği yöneticileri Efes Meslek Yüksek Okulundaki çevre düzenlemesi çalışmalarını yerinde inceledi.
Efes Meslek Yüksek Okulu gelecek döneme hazır
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Nisan 2015 Salı 16:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Efes Meslek Yüksek Okulu’nun önümüzdeki dönem öğretime başlayacağını kaydeden Başkan Bakıcı, yüksekokul öğrencileri için yapılacak olan ‘yurt’ arsası arayışları içerisinde olduklarını, bunun için hayırsever vatandaşlardan bağış beklediklerini duyurdu. Başkan bakıcı, birlikte ve işbirliği ile yapılan işlerin sonucunda Selçukluların kazanacağını belirterek “Selçuk’ta el elle güzel günlere” dedi.

“Hedef 7 programa çıkabilmek”

Beraberindeki Yüksek Öğrenimi Destekleme Derneği Başkanı Remzi Çelikel ve dernek yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Efes meslek Yüksek Okulu’nu gezen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Yüksekokulundaki çalışmaların tamamen bittiğini, çevre düzenlemesinin ise yakın zamanda tamamlanacağını söyledi.  6 Programdan oluşacak olan okulun ilk olarak 3 program ile başlatılacağını belirten Başkan Bakıcı, “Diğer üç programını da yetiştirebilirsek ek kontenjanla alımı olacaktır. Birde İzmir Meslek Yüksek Okulu’nda öğrencisi ve hocası hazır olan Tarımsal İşletmecilik programı var. İnşallah onu da buraya alacak, okulu 7 programa çıkaracağız” dedi.

Efes Meslek Yüksekokulunda daha fazla öğrenci sayısına ulaşacaklarını, bu bölgenin öğrenci sesleriyle bir hareketlilik yaşanacağını ifade eden Başkan Bakıcı, bu alanın yaşanılabilir bir alan haline dönüşeceğini ifade etti.  

Öğrenci Yurdu için bağış bekliyoruz

Öğrencilerin kalabileceği barınma ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Barınma yeri ile ilgili geçtiğimiz günlerde Kredi Yurtlar Bölge Müdürümüz Yakup Karaca buradaydı. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu çerçevede bu bölgede bir yer arayışına girdik. Belediyemize ait Bizim aradığımız ölçekte bir yerimiz yok. Ancak 5-6 dönümlük bir alana ihtiyacımız var. Buradan bir kez daha çağrı yapmak istiyorum.  Bu konuda hayırsever vatandaşlarımızdan kendi isimleriyle veya anne, baba, dede ya da herhangi bir akrabasının isimleriyle oluşacak bir yurt yapılacak. Hayırsever vatandaşlarımız sadece yeri bağışlayacaklar. İnşaatını tamamen Kredi Yurtlar Bölge Müdürlüğü yapacak. Dolasıyla sevgili hemşerilerimden bu konuda duyarlılık bekliyorum. Eğer bu çağrımız hızlı bir şekilde gerçekleşirse okulumuzla birlikte kısa zamanda öğrenci yurdu da gerçekleşmiş olur” diye konuştu.

Hepimiz bir olduktan sonra…

Efes Meslek Yüksek Okulu’nun Yurtlu okullar arasına girmiş olmasının önemine dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Öğrenciler tercih yaparlarken okulun yurdu olup olmadığına bakıyorlar. Yurt olduğu zamanda okulu daha çabuk tercih ediyorlar. Yurdun kapasitesi yine bölge müdürlümüzün ifade ettiği gibi 300 kişilik olacaktır. Ama biz öğrenci sayısında yaklaşık 2 bin öğrenciye kısa zamanda ulaşacağımıza inanıyorum. İlk başladığımız zaman zaten 6 kolda düşündüğümüzde yaklaşık 500 civarı öğrenciyle başlayacağız. Bunlar önemli sayılardır. Bunlar, Selçuk’u sosyal olarak da destekleyecek olan çalışmalardır. İZBAN, Doğalgaz, Hastane, Yüksek Okul diye gittiğimiz zaman bir de bunu gençlik merkeziyle taçlandırdığımız zaman Selçuk’ta çok şeyin değişeceğine inanıyorum. Hepimiz birlikte olduğumuz zaman bunun çok daha hızlı bir şekilde olacağını biliyoruz” dedi.

Yüksek Öğrenimi Destekleme Derneği Başkanı Remzi Çelikel ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte de hızlı bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Bakıcı,  dernek yöneticilerinin desteğini her zaman gördüklerini söyledi. Dernek yöneticilerinin hem eğitim, öğrenim açısından, hem de yurt ile ilgili çalışmaları yakından takip ederek bu konuda gerekli desteği verdiklerini belirten Başkan Bakıcı, Yüksek Öğrenimi Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerine teşekkür etti.

YÖDD Başkanından da bağışçı çağrısı

Başkan Bakıcı’dan okulun yollarının yakın zamanda yapılacağı haberini alınca mutluluk duyduklarını belirten Yüksek Öğrenimi Destekleme Derneği (YÖDD) Başkanı Remzi Çelikel, ayrıca belirtildiği gibi öğrenciler için yurt yapılması konusunun önemine dikkat çekti. Çelikel; “Bu konu çok önemli fakat sağımızda solumuzda çok müsait arsalarımız var. İnşallah hayırsever arkadaşlarımız bu bölgede bir bağış yaparlar. Bu bölgede olmasa da başka bir yerde de mümkün. Çünkü şehrimizin herhangi yakın bir yerinde de bağış yapılabilir. Tüm hayırseverlerden bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Allah tez gün de okulumuzu açmak nasip etsin” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası