Ege Postası
Geri

Ege Denizi'nde korkutan deprem

Ege Denizi'nde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 05:48'de gerçekleşen deprem İzmir ve Manisa'da hissedildi. Öte yandan saat 11.56'da Manisa merkezde 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem İzmir'de de hissedildi ve kısa süreli paniğe yol açtı. Artçılar devam ediyor
Ege Denizi'nde korkutan deprem
Haberler / İzmir
22 Haziran 2017 Perşembe 05:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nin tespitine göre göre Ege Denizi'nde saat 05:48'de 5.0 şiddetinde deprem meydana geldi. Karaburun açıklarında meydana gelen deprem yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleşirken, uzun süren sarsıntı İzmir ve Manisa'da hissedildi.

Depremin merkez üssüne Türkiye'den en yakın yerleşim yeri olarak ise Karaburun ilçesinin Tepeboz köyü olduğu açıklandı. Deprem İzmir çevresinde kısa süreli panik yarattı.

ARTÇILAR DEVAM EDİYOR

Öte yandan bu depremin ardından merkez üssü Ege Denizi olan onlarca artçı sarsıntı kaydedildi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre, saat 11.56'da da 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Merkez üssü Manisa olan deprem İzmir'de de hissedildi ve kısa süreli paniğe yol açtı.

Sarsıntıyla birlikte bir çok kişi işyeri ve evlerinden sokaklara çıktı. Telefonlara sarılanlar depremin merkezi üssü ve büyüklüğü hakkında bilgi almaya çalıştı. 

Geçtiğimiz günlerde de İzmir'in Karaburun açıklarında 6,2 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, bazı binalarda çatlaklar oluşmuştu. Deprem; İzmir'in yanı sıra Türkiye'nin batısındaki neredeyse bütün illerde de hissedilmiş, sarsıntı Çanakkele, Bursa, Manisa, Eskişehir, Balıkesir, Aydın, Kırklareli, Kütahya, Yalova, Bursa, Edirne ve Tekirdağ'da paniğe yol açmıştı.İzmir'de günlerdir artçı sarsıntılar sürmüştü.

Depremlerin ardından bakanlıktan  İzmirlilere 7 maddelik öneri

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası