Ege Postası
Geri

Ege Üniversitesi'nde final haftasında ifade şoku!

İZMİR'de, Ege Üniversitesi öğrencilerinden Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun geçen 20 Şubat'ta bıçaklanarak öldürülmesinin ardından Senato tarafından alınan karar gereği okulda eylemler yasaklandı. Bu karara rağmen çeşitli etkinlikler düzenleyip eylem yapmak isteyen öğrenciler hakkında çok sayıda soruşturma açıldığı ve ifadelerini de final haftasında vermek zorunda oldukları ortaya çıktı. Şimdiye kadar hakkında 14 soruşturma açıldığını belirten üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Emine Akbaba, "Soruşturma dosyalarında, balon şişirmek, bezlere yazılama yapmak ve bunları sac bariyerlere asmak gibi suçlam Ege Üniversitesi'nde öğrencilere
Ege Üniversitesi'nde final haftasında ifade şoku!
Haberler / İzmir
31 Mayıs 2015 Pazar 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ege Üniversitesi'nde, Güneydoğu kökenli öğrencilerle sağ görüşlü öğrenciler arasında geçen 20 Şubat'ta çıkan kavgada, Ülkü Ocakları Ege Üniversite Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu bıçaklanarak öldürüldü. Bunun üzerine eğitime 3 gün ara verildi ve Ege Üniversitesi Senatosu 24 Şubat'ta aldığı kararla eylemlere izin verilmeyeceğini duyurdu. Eğitime tekrar başlanmasının ardından yaşanabilecek gerginlikler nedeniyle kampüs ve çevresindeki güvenlik önlemleri de arttırıldı. Senato kararına rağmen, basın açıklaması için toplanmak, valiyi protesto etmek, Nihat Kazanhan, Özgecan Aslan'ın öldürülmesi ve hayvan haklarına dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler düzenlemek isteyen öğrencilerse, polis ve üniversitenin güvenlik personeli tarafından engellendi, zaman zaman çıkan arbedelerde gözaltına alınanlar oldu. Söz konusu etkinliklere katılan öğrencilerin birçoğu şimdi de üniversite tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 'Soruşturulan' sıfatıyla ifade vermeye çağrılmaya başlandı.

FİNAL HAFTASINDA İFADE

Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği 1'inci sınıf öğrencisi ve Öğrenci Kolektifleri üyesi 20 yaşındaki Emine Akbaba, yalnızca kendisi hakkında 20 Şubat'tan buyana 14 soruşturma açıldığını belirtti. 20 Şubat'ta yaşananlarla bir ilgilerinin bulunmadığını savunan Akbaba, "Soruşturma dosyalarında, balon şişirmek, bezlere yazılama yapmak ve bunları sac bariyerlere asmak gibi suçlamalar var. Yaklaşık 200 arkadaşımız hakkında bine yakın soruşturma açıldı. İfadelerimiz final haftasında alınacak, okulun artık normalleşmesini istiyoruz. Ayrıca sınav haftasında ifade verecek olmamız da bizleri olumsuz etkiliyor. Suçlamalar ailelerimize de çok komik geliyor, öğrencileri lütfen rahat bıraksınlar" dedi.

TACİZ İDDİASI

Geçen 18 Mayıs'ta bir eylem sırasında üniversitenin güvenlik personelinin, elle tacizine uğradığını ve bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu sözlerine ekleyen Akbaba, "Hayvan katliamlarını protesto etmek istedik. Bu sırada bir arkadaşımızla üniversitenin güvenlik personeli arasında tartışma yaşandı. Gerginlik çıkınca bir güvenlik personeli eliyle tacizde bulundu. Darp edilen arkadaşlarımız oldu. Demokratik hakkımızı kullanmamız engelleniyor. Bize stant açtırmıyorlar ama firmalar her yerde stant açabiliyor. Biz artık bu gerginliğin son bulmasını istiyoruz" diye konuştu.

'BABAM DAVA AÇACAKTI'

Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğrencisi 20 yaşındaki Özgür Duran da okul yönetimi tarafından hakkında 6 soruşturma açıldığını belirtti. Duran, "İlerleyen günlerde yeni soruşturma evrakları da gelecektir. Babam evimize gelen soruşturma evrağını gördüğünde, okul yöneticilerine dava açmak istedi, ancak hem maddi açıdan hem de vakit sıkıntısı nedeniyle bu kararından vazgeçti. Balon şişirmeyle bizleri terör örgütleriyle ilişkilendiriyorlar. İfadelerimizin final haftası döneminde alınacak olması bizleri zor durumda bırakıyor. Birçok arkadaşımız hakkında uzaklaştırma kararı verildi. Artık normale dönülmesini istiyoruz" dedi. 

Üniversiteden konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası