Ege Postası
Geri

Ege'de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı: İşte il il renkli kutlamalar...

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Ege Bölgesi'ndeki illerde çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Ege'de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı: İşte il il renkli kutlamalar...
Haberler / Ege
19 Mayıs 2024 Pazar 14:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI/ DHA- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Ege Bölgesi'nde de coşkuyla kutlandı. 

İşte Ege Bölgesi'nden renkli 19 Mayıs Kutlamaları:

MANİSA:

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreni düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlama programı, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Törene Manisa Valisi Enver Ünlü, AK Parti Manisa milletvekilleri Bahadır Yenişehirlioğlu ve Ahmet Mücahit Arınç, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Kutlama öğrencilerin 'Gençliğin Ata'ya Cevabı'nı okumasıyla devam etti. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki sporcuların karate ve judo gösterileri ardından, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Dans Gösterisi ekibi ve halk oyunları gösterileri büyük alkış aldı. Öte yandan meydanda spor panayırı düzenlendi. Çocuklar ve gençler masa tenisi, badminton, basketbol, dart, ayak tenisi oynadı ve spor parkurunda eğlendi.

DENİZLİ'DE 105 BALON GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI:

Denizli'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 15 Temmuz Delikliçınar Meydanı'nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Milli mücadelenin 105'inci yıl dönümünde gökyüzüne 105 balon bırakıldı.

Denizli'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında kentteki etkinlikler, valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından valilik önünden, etkinliklerin düzenleneceği 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü yapıldı.

Burada düzenlenen törene Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Tamer Karayay, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, TBMM Grup Başkanvekili ve Denizli milletvekili CHP'li Gülizar Biçer Karaca, CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı ve Saadet Partisi Milletvekili Sema Silkin Ün ile öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı. Törende şiirler okundu, çeşitli branşlardan sporcular gösteriler yaptı. Tören sonunda çeşitli spor dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törenin sonunda protokol üyeleri ve öğrenciler, milli mücadelenin 105'inci yıl dönümünde gökyüzüne 105 balon bıraktı.

MUĞLA'DA 19 MAYIS COŞKUSU:

Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Buradaki törenin ardından düzenlenen Gençlik Yürüyüşü, kutlamaların yapılacağı Atatürk Stadyumu'nda sona erdi. Kutlamalar, stadyumda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törene, Muğla Valisi İdris Akbıyık, AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Adli Yargı Komisyonu Başkanı Ercan Arslan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Baro Başkanı Levent Akgün, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Ali Canbolat, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Yarbay Akın Çoşkunlar, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, vali yardımcıları, daire müdürleri, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, sporcular ile vatandaşlar katıldı.

Muğla Gençlik Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş'ın günün anlam ve önemi belirten konuşmasının ardından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve gençliğin Ata'ya cevabı okundu. Kutlamalar, jimnastik, basketbol, judo, halk oyunları, güreş ile model uçak gösterilerin ardından sona erdi.

UŞAK'TA 19 MAYIS GENÇLİK FESTİVALİ'NE YOĞUN İLGİ:

Uşak Belediyesi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlik festivali düzenledi. Festival, kortejle başladı. Atapark'ta bando takımı eşliğinde başlayan yürüyüşe Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın yanı sıra Akademi Uşak Eğitim ve Sanat Platformu Ekibi, Kent Orkestrası, Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, model araçlar konvoyu, Özlem karate Spor Kulübü, Uşak Belediyesi Bayan Futbol Kulübü, Uşak Spor Altyapı Takımları, Uşak Belediyesi Okçuluk Kulübü, Yeşil Pedal Bisiklet Grubu, Batı Koleji Bando Takımı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşlar yürüyüşe Türk bayraklarıyla katılırken, kent kırmızı beyaza boyandı. Kortejin ardından etkinlik alanında festivalin açılış konuşmasını yapan Yalım, “Sevgili gençler, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere armağan ettiği bu kutlu gün sizlerin sayesinde her zamankinden daha güzel olacak. Bu güzel festivalde gönlünüzce eğlenmenizi ve keyifli vakit geçirmenizi diliyorum, hepiniz hoş geldiniz" dedi.

UŞAK'TA 19 MAYIS COŞKUSU:

Uşak’ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında tören düzenlendi. Tören, valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Uşak Valisi Turan Ergün, AK Parti Uşak milletvekilleri İsmail Güneş ile Fahrettin Tuğrul, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende şiirler okundu, çeşitli branşlardan sporcular gösteriler yaptı. Tören sonunda çeşitli spor dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

AYDIN'DA 19 MAYIS COŞKUSU:

Aydın'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Aydın Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu'nun çelenk sunumuyla başladı. Ardından öğrencilerinde katılımıyla oluşturulan kortej yürüyüşü Atatürk Spor Salonu’nda son buldu. Atatürk Spor Salonu’nda devam eden törene Aydın Valisi Yakup Canbolat’ın yanı sıra daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler şiirler okudu. Daha sonra öğrenciler, halk oyunları, karate ve dans gösterileri sundu. Kutlamalar, lise öğrencileri arasındaki atletizm yarışmaları ile devam etti. Yarışın sonunda dereceye giren öğrencilere ödüllerini Vali Yakup Canbolat takdim etti.

AFYONKARAHİSAR'DA COŞKULU KUTLAMA:

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreni Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu'nda düzenlendi. Törene Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, il protokolü ile çok sayıda sporcu ve vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu tarafından selamlama konuşması yapıldı. Konuşmanın ardından da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı pek çok sporcu gösteriler sergiledi. Gösteriler arasında en çok dikkati çeken ve alkış alanı ise bisikletli gençler Oğuz Yardımcı ve Semih Günay'ın akrobasi şovu oldu. Bisikletleriyle akrobatik hareketler yapan gençler, ilgiyle izlendi. Yerde yatan Günay'ın üzerinden tek teker ve iki teker olmak üzere zıplayarak geçen Oğuz Yardımcı temas etmeden ve arkadaşına zarar vermeden şovunu gerçekleştirdi. Son bölümde ise Yardımcı sahneye kurulan platformun üzerinden atlayarak arkadaşının ayakları arasındaki balonu patlattı. Tören tüm sporcular ve il protokolünün fotoğraf çektirmesiyle tamamlandı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası