Ege Postası
Geri

Ege'de Cumhuriyet coşkusu

DENİZLİ Demokrasi Platformu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 'Cumhuriyet ve Bayrak' yürüyüşü düzenledi.
Ege'de Cumhuriyet coşkusu
Haberler / Ege
30 Ekim 2015 Cuma 09:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Denizli Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen ve Denizli Atatürk Stadı önünde saat 19.30 başlayan 'Cumhuriyet ve Bayrak' yürüyüşüne katılanlar "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Türkiye laiktir laik kalacak", "Türkiye bayrağına sahip çık" sloganları attı. CHP Denizli Milletvekilleri Melike Basmacı, Kazım Arslan ve Gülizar Biçer Karaca'nın da katıldığı yürüyüşe çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi de destek verdi.

Yaklaşık 20 bin kişi ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyıp Lise Caddesi istikametinden Kıbrıs Şehitler Caddesi, İnönü Caddesi ve İstiklal Caddesi'ne kadar sloganlar atarak yürüdü. Yürüyüş Delikliçınar Meydanı'nda sona erdi.


Cumhuriyet Bayramı Söke'de coşkuyla kutlandı
 
AYDIN'nın Söke İlçesi'nde, Cumhuriyet'in kuruluşunun 92'nci yıldönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 


Söke Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Etkinliğe CHP'li Belediye Başkanı Süleyman Toyran, İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Garnizon Komutanı P.Kur.Alb.Erol Akman ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar 10.Yıl Marşı'nı söyledi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlikte CHP'li Belediye Başkanı Süleyman Toyran, İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, havaya barış ve kardeşlik için dilek balonu bıraktı. Kutlamalar havai fişek gösterisiyle sona erdi.



Bodrum, Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutladı
 
MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Cumhuriyet Bayramı, ellerinde Türk bayrakları Atatürk fotoğrafları ve meşalelerle fener alayına katılan 12 bin kişiyle kutlandı. 

Bodrum'da Cumhuriyet'in kuruluşunun 92'nci yıldönümü için Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayına CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Kocadon eşi Hülya Kocadon ve kızı İpek Kocadon ve yanında CHP İlçe Başkanı Recai Seymen ile birlikte ellerinde Türk bayrakları ile katıldı. Saat 19.00'da Marina önünden başlayan ve yaklaşık 12 bin kişinin katıldığı fener alayına Bodrum Bisiklet Kulübü, Bodrum Motosiklet Kulübü, Bodrum Beşiktaşlılar Derneği, Bodrum Vosvos Kulübü, AKUT ve yaklaşık 34 siyasi ve STK örgütü destek verdi. Bodrum mahallelerinden kent merkezine akan binlerce kişi ellerinde meşale, Atatürk posteri ve Türk bayrakları ile sokaklara döküldü. 


10. Yıl Marşı ile başlayan fener alayına limanda bulunan tekneler kornalarını çalarak bar ve eğlence mekanları da yine 10. Yıl Marşı çalarak destek verdi. Bodrum Belediye Meydanı'na kadar yürüyen vatandaşlar "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ya yolunda yürürüz, ya yolunda ölürüz", "Türkiye laiktir, laik kalacak", Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganları attı. Kutlamalarda "anamızla atamızla yan gelip yatanlarımızla birlikte geldik " yazılı pankart dikkat çekti. 

Bodrum Belediye Meydanı'nda kurulan Gençlik Meşalesi'ni CHP Gençlik Kolları üyesi 26 yaşındaki Gözde Keleş ile birlikte yakan Başkan Kocadon, "Bodrum'da onlarca ülkeden insan barış ve kardeşlik duyguları içerisinde sanki Birleşmiş Milletler gibi yaşıyor. İşte medeniyetin getirdiği bu paylaşımı Ulu Önder Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet sayesinde yaşadığımızdan eminiz. Bu nedenle cumhuriyetin kıymetini çok iyi bilmeli, çocuklarımıza ve geleceğimize bu ilkeler ışığında sahip çıkmalıyız ve nefesimiz yettiğince de bu ülkemizi bu güzel günlere gelmesini sağlayan bu ilkelere sahip çıkacağımıza söz veriyoruz" dedi. 

Yaklaşık iki saat süren fener alayı "Hoşgelişler ola Mustafa Kemal Paşa türküsü" ile sona erdi. 


Kuşadası'nda 3 bin kişilik 29 Ekim korteji
 
AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen kortej yürüyüşüne 3 bin kişi katıldı. 

Cumhuriyet'in kuruluşunun 92'inci yıldönümü kutlamaları kapsamında, Kuşadası'nda kortej yürüyüşü düzenlendi. CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve eşi Nil Kayalı'nın da katıldığı 3 bin kişilik kortej; motosiklet gruplarının geçişiyle Kısmet Otel Kavşağı'ndan başladı. Kuşadası Belediyesi Bandosunun ardından dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri taşıyanlar harekete geçti.


Kortejin en çok ilgi çeken grubu, Kuşadası Güvercinada Mesleki Teknik Lisesi öğrencileri oldu. Çanakkale savaşlarını canlandırmaların öğrenciler, beğeni topladı. Ellerinde Türk bayrakları ile Atatürk Bulvarını yürüyen topluluğa, yol kenarında dizilen vatandaş ve esnaf alkışlarla destek verdi. Kortej, Tarihi Kervansaray önünde son buldu. Burada da bir süre bando eşliğinde marş söyleyen grup, bir süre sonra dağıldı.


Yatağan'da havai fişekli Cumhuriyet coşkusu
MUĞLA'nın Yatağan İlçesi'nde, yaklaşık 2 bin kişi ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek Cumhuriyet'in 92'nci kuruluş yıldönümünü kutladı. Havai fişek gösterisi geceye renk kattı.

Yatağan Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü'ne yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Yürüyüşe katılanlara CHP'yi Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık tarafından Türk bayrağı ve Atatürk posterleri dağıtıldı. Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun ile çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katılımıyla yapılan yürüyüş belediye binası önünden başladı. Yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüş boyunca kalabalık, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı attı. Belediye Meydanı'na ulaşan grup buradaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunup, hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu.


Burada kalabalığa seslenen Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, laik hukuk devletini yaşatmaya kararlı olduklarını belirtip, "Cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkacağız" dedi. Konuşmaların ardından belediye binasının üzerinden yapılan havai fişek gösterisi ilgiyle izlendi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası