Ege Postası
Geri

Ege'de nakil birimi kapandı: 'Hastalar ölüme terk edildi' iddiası

Ege Üniversitesi Hastanesi’nde, Akciğer nakli bekleyen hastaların ölüme terk edildiği iddia edildi.
Ege'de nakil birimi kapandı: 'Hastalar ölüme terk edildi' iddiası
Haberler / İzmir
5 Eylül 2023 Salı 15:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Ege Üniversitesi’nde akciğer nakli yapan doktor, iddiaya göre rektörün keyfi uygulamalarının ardından istifa etti. Doktorun istifası üzerine nakil biriminin kapandığı öğrenildi.

REKTÖRLÜĞE ÇAĞRI

Yıllardır nakil bekleyen hastalar ve yakınları nakil biriminin kapanmasına sitem etti. Rektörlüğe çağrıda bulunan hastalar, hatanın telafi edilmesi gerektiğini vurguladı.

HASTALAR ÖLÜME TERK EDİLDİ

Akciğer hastası yakını olan Necdet Işık, nakil bekleyen hastaların ölüme terk edildiğini belirtti. Işık açıklamasında, ‘’Ege Üniversitesi’nde daha önce akciğer nakli yapılıyordu. Rektörün keyfi uygulamalarından dolayı doktorlar görev bıraktı. Akciğer nakli yapan doktorun görevi bırakmasıyla yüzlerce insan mağdur edildi, hastalar ölüme terk edildi. 25 hasta akciğer nakli bekliyor. Türkiye’de İstanbul Koşuyolu, Ankara İhtisas ve Ege Üniversitesi Hastanesi nakli yapıyordu. İzmir devre dışı kalırsa sorun daha da büyüyecek. Akciğer nakli yapan doktor ya geri çağırılsın ya da yerine atama yapılsın’’ dedi.

DOKTORLAR GÖÇÜYOR

Türk Tabipleri Birliği (TTB), sağlık çalışanlarının yurtdışında çalışabilmesi için “iyi hal belgesi” başvuru sayısının ağustosta en yüksek seviyeye ulaştığını açıklamıştı. TTB'nin açıkladığı verilere göre, “iyi hal belgesi” başvuru sayısı ağustosta ağustos ayında ilk defa 300 bariyerini aşarak 315'e ulaştı. 2023 yılının ilk 8 ayında alınan 'iyi hal belgesi' ise 1964’ü buldu.

Doktorlar sağlıkta şiddet, baskı ve geçim sıkıntılarının artması sebebiyle çareyi yurt dışında arıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası