Ege Postası
Geri

Ege'ye şehit ateşi düştü

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerin uzaktan kumandalı bombayı patlatmasıyla şehit olan 4 askerden Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin İzmir'deki evine ateş düştü. Şehit uzman çavuşun geçen pazar günü Yasemin Vatanseven'le nişanlandığı, salı günü de görev yerine döndüğü belirtildi.Patlamada şehit olan Uzman Çavuş Hikmet Güler'in (26) Manisa'nın Demirci ilçesine bağlı Yumuklar Köyü'ndeki baba ocağı Muammer Güler'in evine ve er Harun Çakar'ın Manisa'nın Gölmarmara İlçesin'deki baba ocağı İlbey Çakar'ın evine ateş düştü.BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'nde yola döşenen mayının patlamasıyla şehit olan 8 polis memurundan Samet Kırcalı'nın İzmir'deki baba evine ateş düştü. Üniversitenin halkla ilişkiler bölümünden mezun olduktan sonra iş bulamayınca geçen yıl polis olan ve Bingöl'e atanan Kırcalı'nın yakınları acı haberle gözyaşına boğuldu.
Ege'ye şehit ateşi düştü
Haberler / İzmir
18 Eylül 2012 Salı 13:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR-Hakkari- Çukurca arasındaki Oğul Köyü yakınlarında teröristlerin, askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumandayla bombayı patlatması sonucu 4 asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı. Bu askerlerden Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin evine acı haber, bugün sabah saatlerinde gelen askeri heyet tarafından verildi. Askeri yetkililer, baba Satılmış Çiftçi'ye oğlunun şehit olduğu haberini verdi. Acı haberle birlikte şehidin annesi Döndü Çiftçi, ablası Satı Çiftçi, nişanlısı Yasemin Vatanseven gözyaşlarına boğuldu. Bu arada teröre tepki gösteren şehit uzman çavuşun yakınları ve komşuları, evlerinin bulunduğu sokağa büyük Türk Bayrağı ve Atatürk resmi astı. Ayrıca evlerinin balkonlarını da yine Türk bayraklarıyla donattı.


BİR HAFTA ÖNCE NİŞANLANMIŞ

Babasıyla mobilyacıda çalışırken sınava girip uzman çavuş olan 24 yaşıdaki Mehmet çiftçi, daha sonrada Hakkari'de görevlendirildi. Üç yıldır burada görev yapan Çiftçi'nin geçen 9 Eylül Pazar gönü de mutluluk hayalleri kurduğu ve büyük sevgiyle bağlı olduğu Yasemin Vatanseven'le İzmir'de nişanlandığı öğrenildi. Şehit uzman çavuşun nişanın ardından geçen 11 Eylül Salı günü de birliğine dönmek için yola çıktığı belirtildi.

SON GÖRÜŞME ANNESİYLE

Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin, bombalı saldırıdan hemen önce annesi Döndü Çiftçi'yi telefonla aradığı ve göreve çıktığını, kendisini merak etmemelerini söylediği öğrenildi. Anne Döndü Çiftçi de, "Komutanım çık gel neredesin" diye ağıt yaktı. Acılı anneyi, oğluyla bir hafta önce nişanlanan Yasemin Vatanseven teselli etmeye çalıştı. 

FACEBOOK MESAJI 'KISACA ÖLDÜ DE'

Geçen haftalarda çok yakın arkadaşı olan iki uzman çavuşu terör saldırılarında şehit veren ve sık sık onlara olan acısını dile getiren Şehit Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi"nin, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki kişisel sayfasında; "Mevsimler Solsun Senelerce, Mümkünse Çıkmasın, O İki Hece, Öldü de, Bitsin Bu İşkence... Ya da Bir Sonbahardı, Sarardı de, Düşen Her Bir Yaprakta, Uzaklaştı de, De ki, Gövdeden Dal Kırıldı, Kopan Candı, Yıkıldı de, Deki Öldü, Öldü de... Yaşamaz de, Olsun de, Deki Bitti, Bitti de... Kardı Yağdı, Yağmurdu Aktı,Sonra Toprağa Karıştı, Kurudu de, Soldu de... Ne Bileyim İşte, Kısaca Öldü de... " diye yazdığı belirtildi.

ŞEHİT POLİSİN İZMİR'DEKİ BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'nde yola döşenen mayının patlamasıyla şehit olan 8 polis memurundan Samet Kırcalı'nın İzmir'deki baba evine ateş düştü. Üniversitenin halkla ilişkiler bölümünden mezun olduktan sonra iş bulamayınca geçen yıl polis olan ve Bingöl'e atanan Kırcalı'nın yakınları acı haberle gözyaşına boğuldu.

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde bu sabah saatlerinde çevik kuvvet polislerini taşıyan servis midibüsüne yönelik mayınlı saldırıda şehit olan 18 yaşındaki polis memuru Samet Kırcalı'nın İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü. Acı haber öğlen saatlerinde Kırcalı'nın meslektaşları tarafından Karşıyaka Atakent'te oturan babası Şaban Kırcalı'ya iletildi. Eşi Mualla Kırcalı'yı 12 yıl önce kaybettiği öğrenilen Şaban Kırcalı, oğlunun acı haberiyle yıkıldı. Acılı babaya en büyük desteği oğlunun meslektaşları verirken, Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı da Şaban Kırcalı'ya taziye ziyaretinde bulundu. 

Şehit polis Samet Kırcalı'nın, Kocaeli Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler Bölümü'nü bitirdikten sonra iş bulamayınca polis olmak için sınavlara girdiği, ardından Bornova Polis Meslek Eğitim Merkezi'nden 2011 Ocak ayında mezun olduğu, 2011 yılı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde evlenerek, Bingöl Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ndeki görevine başladığı belirtildi. Acı haber sonrasında şehit polis Kırcalı'nın baba evinin bulunduğu apartmana Türk bayrakları asıldı.

MANİSAYA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

 Hakkari'de askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenen patlayıcı, uzaktan kumanda düzeneği ile patlatıldı. Patlama sonrasında 4 asker şehit olurken 5 asker de yaralandı. Patlamada şehit olan 26 yaşındaki Uzman Çavuş Hikmet Güler'in Manisa'nın Demirci İlçesine bağlı Yumuklar Köyü'ne ulaşan kara haber köyü yasa boğdu. 2 yıllık evli olan Uzman Çavuş Hikmet Güler'in şehit olduğu haberini Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, İlçe Jandarma Komutanı üsteğmen Bayram Tahanoğlu verdi. Şehit haberi üzerine baba Muammer Güler gözyaşlarını tutamazken eşi Dilek Güler ve Anne Nadiriye Güler aldıkları haber üzerine baygınlık geçirdi.

Patlamada şehit olan er Harun Çakar Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'ndeki evine ulaşan şehit haberi ailesini yasa boğdu. Askere gitmeden 10 gün önce evlendiği öğrenilen 21 yaşındaki Harun Çakar'ın şehit haberini alan baba İlbey Çakar ve anne Sevim Çakar gözyaşlarını tutamadı. 5 ay sonra askerliği bitecek olan eşinin şehit haberini alan Başak Çakar baygınlık geçirdi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası