Ege Postası
Geri

Egeli balıkçılar öğrencilere denizi ve balığı sevdiren proje

Egeli Balıkçılar, anaokulundan lise düzeyine kadar öğrencileri konuk edip Ege Denizi'ndeki balıkları tanıtıyor. Besin değeri yüksek yiyeceklerden balığın faydalarını anlatıp denizi ve balığı sevdirmek istediklerini söyleyen Ege Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy, "Çocuklar memnun. Aileleri ise teşekkür ediyor. Biz çocuklarımıza balık ekmek ikram ediyoruz. Yeter ki çocuklarımız balığı tanısın, tüketsin. Hamburgere değil balık ekmeğe alışsınlar" dedi.
Egeli balıkçılar öğrencilere denizi ve balığı sevdiren proje
Haberler / İzmir
16 Şubat 2024 Cuma 10:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

 

Ege Gırgır Balıkçıları Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle anaokulundan liseye kadar öğrencileri ağırlayarak Ege'deki balıkları tanıtıyor. Bu kapsamda Egeli balıkçılar balığın avlanmasıyla başlayan süreci öğrencilere anlatarak sardalya ikramında bulunuyor. Güzelbahçe Balıkçılar Limanı ve Ege Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy, yaptıkları çalışma hakkında bilgi vererek, "Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine öğrencilerimize balık yedirmek istediğimi söyledim. Çünkü Omega-3 anlamında besleyici bir ürün. Bu balığı tutuyorsak öğrencilerimiz de bu nimetten faydalansın istedik. Denizden taze çıkan sardalyamızı, çocuklarımıza yediriyoruz. Amacımız çocuklarımıza denizi ve balığı sevdirmek. Balık genelde sadece hafta sonu yenir. Biz çocuklarımıza balığı her gün yedirmeyi istiyoruz" ifadelerini kullandı.

'HAMBURGERE DEĞİL BALIK EKMEĞE ALIŞSINLAR'

Balıklar hakkında çocuklara bilgiler aktardıklarını da belirten Aksoy, "Çok şanslı bir bölgedeyiz. Türkiye'nin 2 ana balığı var. Birisi hamsi diğeri sardalya. Hamside de Omega-3 ve fosfor vardır ama sardalya daha da zengindir. Çocuklarımız şanslı bir bölge olan Ege'de yaşıyor. Çocuklarımız balık tüketirse hem fizik hem de beyin gelişimleri çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Amacımız çocuklara balığı ve denizi sevdirmek. İnşallah hava ısınırsa çocuklarımızla tekneyle de denize açılacağız. Denizle daha haşır neşir olmalarını istiyoruz. Balığın türlerini ve önemini öğretiyoruz. Nasıl yakalandığını, nasıl pişirildiğini anlatıyoruz. Çocuklar memnun. Aileleri ise teşekkür ediyor. Biz çocuklarımıza balık ekmeği ikram ediyoruz, para istemiyoruz. Yeter ki çocuklarımız balığı tanısın tüketsin. Hamburgere değil balık ekmeği alışsınlar" ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan çocuklardan 5'inci sınıf öğrencisi Berra Çöpçü (10), "Çok güzel bir etkinlikti. İlk geldiğimde çok heyecanlanmıştım. Eğlendim. Balığı çok severim. Sardalya ve hamsi olsun yerim. Balıklar hakkında çok şey öğrendim" dedi.

1'inci sınıf öğrencisi Eren Canol (6) ise "Etkinlik çok keyifliydi. Balıklar hakkında bir şey bilmiyordum. Etkinlik sayesinde çok şey öğrendim. Ayrıca balık ikram ettiler çok lezzetliydi., Anne ve babamı da buraya getireceğim" diye konuştu.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası