Ege Postası
Geri

Egeli ihracat devinden flaş karar.. Fırtına baharata ulaştı!

Ege’nin en önemli baharat ve orman ürünleri ihracatçılarından Nurettin Tarakçıoğlu’na ait Defne Dış Ticaret ve Tarım Ürünleri A.Ş. konkordato ilan etti. Türkiye’nin 2017 yılındaki 160 milyon dolarlık baharat ihracatının yüzde 75’lik kısmını karşılayan Ege bölgesindeki bu gelişme endişe yarattı. Bir dönem Ege İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcılığı da yapan Nurettin Tarakçıoğlu ise açıklama yapmaktan kaçındı. Egeli ihracat devinden flaş karar..
Egeli ihracat devinden flaş karar.. Fırtına baharata ulaştı!
Haberler / Ekonomi
13 Aralık 2018 Perşembe 13:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

MUSTAFA AKBAŞ/EGEPOSTASI- Derinleşen ekonomik krizle birlikte başlayan konkordato fırtınası Ege’nin incisi İzmir’i fena sallıyor. İnşaat, ayakkabı, turizm ve lojistik gibi sektörlerdeki dev firmalardan gelen konkordato haberlerine yenisi eklendi. Konkordato fırtınası Ege’den yapılan ihracatta önemli bir yer tutan baharat ve orman ürünleri sektörüne de ulaştı.

BAHARATIN YÜZDE 75’İ EGE’DEN

Sektörün devlerinden, özellikle kekik ve defne yaprağı ile öne çıkan, Nurettin Tarakçıoğlu’na ait Defne Dış Ticaret ve Tarım Ürünleri A.Ş. mahkemeye konkordato başvurusunda bulundu. İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi ise Defne Dış Ticaret ve Tarım Ürünleri A.Ş ile Yeşim Tarakçıoğlu için 5 Aralık 2018 tarihinden itibaren başlamak üzere ‘geçici mühlet’ kararı verilmesine ve ‘geçici konkordato komiseri görevlendirilmesine’ hükmetti.

Türkiye’nin 2017 yılındaki 160 milyon dolarlık baharat ihracatının yüzde 75’lik kısmını karşılayan Ege bölgesindeki bu gelişme endişe yarattı.

AÇIKLAMA YAPMAKTAN KAÇINDI

Egepostası’nın ulaştığı, bir dönem Ege İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcılığı ile Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüten işadamı Nurettin Tarakçıoğlu ise henüz kararı görmediğini, daha sonra açıklama yapacağını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası