Ege Postası
Geri

Eğirdir Gölü’nde yelken sporu yeniden canlanıyor

Türkiye’nin dördüncü büyük gölü olan Eğirdir Gölü’nde yelken sporları yeniden canlanıyor.Isparta’nın Eğirdir ilçesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından çocuk ve gençlere yönelik Yaz Spor Okulu yelken kurslarının...
Eğirdir Gölü’nde yelken sporu yeniden canlanıyor
Haberler / Genel
29 Haziran 2013 Cumartesi 15:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye’nin dördüncü büyük gölü olan Eğirdir Gölü’nde yelken sporları yeniden canlanıyor.

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından çocuk ve gençlere yönelik Yaz Spor Okulu yelken kurslarının açılışı Eğirdir Liman’da yapıldı. 45 öğrenci yelken sporları için kayıt yaptırdı. Optimist hocası emekli öğretmen Şeref Ağartan’ın himayesinde açılan kurslarda antrenör Ahmet Şahan çocukları ve gençleri yetiştirecek.

Yüzme, rüzgar sörfü, triatlon gibi birçok su sporunun yapılabildiği Eğirdir Gölü şimdi ise yelkencileri ağırlayacak. Eğirdir’de güzel gelişmelerin olduğunu belirten Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, yelken sporunun geliştirilmesi için çalışan, gayret gösteren herkese teşekkür etti. Başkan Özmeral, “Yelken sporları Eğirdir için büyük bir zenginliktir. Geçen yıl 6 adet kano almıştık. Bu yıl ihtiyaç durumuna göre 10 adet daha alabiliriz. Gerçekten bu kanolar gölümüzü renklendiriyor ve binenler zevk alıyor. Aldığımız, yaptığımız her hizmeti halkımızın adına yapıyoruz. En küçüğünden en büyüğüne herkes istifade edebileceği bir mekanı güzelleştirmek canlı tutmak hepimizin vazifesi olmalıdır.” dedi.

Eğirdir Belediye Başkanı Özmeral’in spora önemli ölçüde destek verdiğini belirten Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Hasan Gençer, “Başkanımız, 120 basketbolcu, 160 futbolcu çocuğumuza araç ve malzeme desteği verdi ve devam ediyor. Ayrıca yaz spor okuluna katılan 438 çocuğumuza servis desteği veriyor.” şeklinde konuştu.

1970 yılından bu güne yelken sporu ile uğraştığını belirten optimist hocası Şeref Ağartan, “Eğirdir’e yapılan en güzel hizmetlerden birisi de yelken sporunu yeniden canlandırarak destek çıkmaktır.” dedi.

Konuşmaların ardından yelken sporu için kayıt yaptıran çocuklar kano ve yelkenlerine binerek, Başkan Özmeral ile birlikte basın mensuplarına hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası