Ege Postası
Geri

Eğitim-Sen Muğla Şubesi’ne köy halkından tepki

Muğla’nın merkez Çiftlik Köyü İlkokulu Müdürü Muhammet Hüseyin Soran hakkında. Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Hulusi Kalaycı’nın ortaya attığı asılsız iddialarına köy halkı, öğrenci ve veliler tepki çekti. Kalaycı’nın açıklamasının...
Eğitim-Sen Muğla Şubesi’ne köy halkından tepki
Haberler / Güncel
15 Nisan 2013 Pazartesi 13:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muğla’nın merkez Çiftlik Köyü İlkokulu Müdürü Muhammet Hüseyin Soran hakkında. Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Hulusi Kalaycı’nın ortaya attığı asılsız iddialarına köy halkı, öğrenci ve veliler tepki çekti. Kalaycı’nın açıklamasının ardından okulu ziyarete gelen Köy Muhtarı Hüseyin Fidan ve Okul Aile Birliği Başkanı Yaşar Uzun, iftiraların ispatlanması için sonuna kadar okul müdürlerinin arkasında olacaklarını ifade etti.

Okul Aile Birliği Başkanı Uzun, Müdür Soran göreve başladığından bu yana okullarında olumlu değişimler olduğunu belirterek, “Canla başla çocuklarımızla ilgilenen müdürümüze yapılan bu iftiraları kınıyorum. Müdürümüzün birebir ilgilenmesiyle problemli öğrenciler bile çok değişti. Okuma alışkanlıklarını ödül ve hediyelerle arttırarak, özel kahvaltılar gibi birçok faaliyetlerle okulumuzu cazip hale getirdi. Mezun olan öğrencilerimizi, okullarında ve yurtlarında öğretmenleriyle birlikte ziyaret etti. Bunları duyunca köy halkı olarak çok sevindik. Hafta sonları 54 kilometrelik yoldan köylerimize diğer öğretmenlerle birlikte veli ziyaretinde bulunuyor, okul dışında da köylülerle ilgileniyor. Okul Aile Birliği toplantılarında bile erkek öğretmenden daha çok bayan öğretmenlerle görüştük. Ders saatleri ve nöbet yerlerinin, okulumuza gelen giden ya da doğum iznine ayrılmış öğretmenlerden dolayı değiştiğini öğrendik, bu da çok normaldir. Belli ki müdürümüzün bu faaliyetleri ve başarısı bazı kesimleri rahatsız etti.” dedi.

Muhtar Fidan da Müdür Muhammet Hüseyin Soran’ın okullarına çok katkısı olduğu dile getirerek, “Okulda sorun olduğunu hiç duymamıştım. Bay ve bayan öğretmenlerin çoğuyla anlaşan müdürümüz hakkında, birkaç bayandan doyalı ayrımcılık iddiası asılsızdır. O zaman bütün bayanlarla sorun yaşaması gerekmez miyd? Ayrıca bu sene öğretmenler kurulu kararıyla düzenlenecek 23 Nisan kutlamalarında, diğer yıllardan farklı olarak keşkek dağıtılacağını ve eğlenceli geçeceğini öğrendim. Bu kararı herhalde tek başına veya erkeklerle alması düşünülemez, bütün öğretmenlerin imzasıyla alınmış bir karar. Bilinçli vatandaşlarımızın, bu süreç devam ederken asılsız iddialara kesinlikle itibar etmemesini diler, sonuna kadar müdürümüze destek olacağımızı bilmelerini isterim.” ifadelerini kullandı.

Okul Aile Birliği Üyesi Birgül Özcan da bir kadın olarak ve diğer kadın velilerle birlikte Müdür Soran ile irtibat halinde olduklarını vurgulayarak, “Asla ayrımcılık yaptığını hissetmedim. Tam aksine çok beyefendi ve insancıl birisi. Bayan düşmanı diye hitap edilmesini açıkça ayıpladık.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden E.Ö. ve A.U. ise iddiaları duyduklarında çok şaşırdıklarını ifade ederek, “Okulda rehber öğretmenimiz yok, müdürümüz bizim davranış ve başarılarımızla örnek olmamız için birebir ilgileniyor. Bizi çok sevdiğini ve düşündüğünü biliyoruz. Bize dürüstlüğü, vatana hayırlı insanlar olmamızı söyleyen müdürümüzün bu şekilde iftiraya uğramasına çok üzüldük. Hiçbir şekilde bayan öğretmenlerle ilgili bilgiler almak için bizi odasına çağırmadı. Bize sormadan böyle bir şey yazmışlar.” dedi.

Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Hulusi Kalaycı, Çiftlik İlköğretim Okulu’ndaki kadın öğretmenlere, Müdür Soran tarafından psikolojik baskı uygulandığını ileri sürmüştü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası