Ege Postası
Geri

Ekopazar’ı çok sevdik

Bostanlı, Balçova ve Urla’da üç organik ürün pazarını hizmete açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, artan ilgi nedeniyle Balçova’daki pazarı haftada iki güne çıkardı.
Ekopazar’ı çok sevdik
Haberler / İzmir
2 Ekim 2013 Çarşamba 09:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Organik tarımı kentin her yerine yaymak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, gelen talepler üzerine Balçova’daki organik ürün pazarını haftada iki güne çıkardı. Haziran ayında hizmete alınan ve sadece cumartesi günleri açık olan Balçova Ekopazar, 8 Ekim 2013 tarihinden itibaren artık Salı günleri de vatandaşlara hizmet verecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova Belediyesi ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliğinde kurulan Pazar, sağlıklı organik ürünleri haftada iki kere İzmirlilere sunma fırsatı yaratacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, pazarların yer aldığı ilçe belediyeler ve ETO işbirliğinde Haziran 2013’te Urla, bir ay sonra da Balçova Ekopazarı hizmete almıştı. İzmir’de açılan ilk ekolojik pazar olan Bostanlı ise Haziran 2010’da hizmete girmişti. Urla Ekopazar her çarşamba, Bostanlı her cuma, Balçova ise 8 Ekim’den itibaren Salı ve Cumartesi günleri açık olacak.

Sağlığa kolay ulaşım
Bostanlı, Urla ve Balçova’daki ekopazarlarda yer alan üretici ve satıcılar, ürünlerini İzmir’in farklı noktalarına ulaştırma şansı buluyorlar. Kimyasal işlemden geçmemiş ahşap tezgahlarda satılan ürünler, tüketicilere bez, kağıt ambalajlar ya da bio dönüşümlü poşetlerde ulaştırılıyor.
Pazarlarda organik ürün sertifikası olsa bile, ürünlerin hepsi pazar alanına girmeden önce tekrar denetimden geçiyor. ETO tarafından oluşturulan komisyon kontrolleri gerçekleştiriyor.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası