Ege Postası
Geri

Emekli kutusunu açtı

Konak Meydanı öğlen saatlerinde yine farklı bir eyleme sahne oldu. Hükümetin son düzenleme sonrasında emeklilere verdiği zam oranlarını düşük bulan DİSK Emekli-Sen üyelerinin İzmir Valiliği önünde gerçekleştirdiği eylemde yine kutular konuştu. Yapılan eylem kapsamında emekliler için hazırlanan ayakkabı kutularından pırasa, soğan ve ıspanak çıkarken, Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan için hazırlanan kutudan çıkan dolarlar ise etrafa saçıldı.
Emekli kutusunu açtı
Haberler / İzmir
9 Ocak 2014 Perşembe 13:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- DİSK’e bağlı sendikalardan Emekli-Sen, Konak Meydanı’nda yaptığı eylemde İzmirlilere ilginç bir yolla seslendi. Emeklilere yapılan zammı protesto etmek için toplanan vatandaşlar Emekli-Sen önderliğinde düzenlenen eylemde etrafa paralar saçtı. “Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk”, “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Susma, sustukça sıra sana gelecek”, Zam, zulüm, işkence, işte AKP”, “Hırsız var” sloganları ve emeklilerin hazırladığı renkli pankartlar eşliğinde başlayan eylem, protesto amacı ile hazırlanan ayakkabı kutularının açılması ile çok konuşulacak manzaralara sahne oldu.


“HER GÜN HESAP SORMAK GÖREVİMİZ”
İlginç eylemin mimarlarından olan ve yaptıkları renkli gösteriler ile adlarından sıkça söz ettiren DİSK Emekli-Sen Konak Şubesi Başkanı İbrahim Yılmaz yaptığı açıklamada, emeklilere yapılan zamlara hayır demek için toplandıklarını belirterek, “Hükümet her sene olduğu gibi yine bu sene de bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Yine emeklilere düşük oranlarda zam verildi. Verilen zammın karşılığı da ayda toplam 32,5 TL. Yapılan zamlar elektrik, doğalgaz ve diğer tüketim ürünlerine yapılanlardan çok daha az olup emeklinin ihtiyacına cevap vermemektedir. Bize karşı yapılan bu haksızlığı her gün alanlarda duyurmaya devam edeceğiz. Emeklilere düşen görev ise yapılan bu haksızlığın hesabını iktidardan sormaktır” dedi.

“ÇOK MU ACITTI'”
Eyleme destek veren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “17 Aralık’ta AKP hükümetinin lastiği patlamıştır. Bize kibrit kutusu içinde zammı layık görenler, kendilerine para sayma makineleri ile, bakan çocukları ile bize verilecek olan ücretleri kendilerine ayırıyorlar. Bu yüzden AKP hükümetini kınıyoruz. Dün KCK, Ergenekon, Balyoz’da insanlar tutuklandı sessiz kaldınız. Kendinize dokunduğunda tüm savcıları, polisleri, hakimleri görevden alıyorsunuz. Acı mı geldi Sayın Başbaka? Çok mu acıttı bu operasyon siz? Adalet bir gün herkese lazım olacak. Bu yüzden emekliye verilen zammı da, memura verilen zammı da kınıyoruz ve buradan size yuh çekiyoruz” diye konuştu.

KUTULAR AÇILDI, DOLARLAR SAÇILDI
Emekli-Sen Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz ve sendikanın diğer şube başkanları, eylem için yanlarında getirdikleri kutuları açarak protestolarını dile getirdi. Sendikanın 17 Aralık operasyonlarına göndermede bulunmak için hazırladığı kutulardan emekliler için pırasa, soğan ve ıspanak çıkarken; Bilal Erdoğan’ı temsilen hazırlanan kutudan çıkan dolarlar ise havaya saçıldı. Çevreden geçen vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği eylem “Her yolsuzluk, her yer rüşvet” sloganları eşliğinde olaysız şekilde son buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası