Ege Postası
Geri

Emeklilerden Konak'ta eylem: 'Ya sabır!'

CHP Konak İlçe Başkanlığı Emekli Komisyonu Üyeleri Emekliler Haftası sebebiyle Konak Meydanı’nda etkinlik gerçekleştirerek emeklilerin yaşadıkları sorunlar üzerinden hükümete yüklendi. CHP Konak'ta 'emekli' eylemi
Emeklilerden Konak'ta eylem: 'Ya sabır!'
Haberler / Yerel Politika
1 Temmuz 2016 Cuma 12:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Abdulhakim KÜÇÜK/ EGEPOSTASI- CHP Konak İlçe Emekli Komisyonu’nun düzenlediği etkinliğe İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak da destek verirken çok sayıda emekli vatandaşta etkinlikte katıldı.

Emeklilerin bir türlü çözülemeyen sorunları gündeme getirilerek ironik bir protesto düzenlendi. Emeklilerin  sabretmeleri için ‘sabır tesbihi’ dağıtıldı. 

‘Verdikleri 35 TL bozdur bozdur harca’, ‘Kamplarımızı geri istiyoruz’, ‘Tatile zaman çok para yok’, ‘Ellere var da bize yok mu'’,’ Promosyon Bağdat’tan mı geliyor'’ yazıları dövizlerde yer aldı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından CHP Konak İlçe örgütü Emekli Komisyonu Başkanı Esma Minareci konuşma yaptı. 

Emekliler Günü'nü coşkuyla kutlamak istemelerine karşın terör, hayat şartları, geçim sıkıntısı, yetersiz maaşların kendilerini mutsuz ettiğini ve sağlıklarını bozduğunu söyledi. 

Minareci şunları söyledi; “Aslında emekliler günümüzü coşkuyla kutlamak isterdik ama maalesef hayat şartları bizleri mutsuz edip sağlık sorunlarımızın bozulmasına sebep oluyor. Ülkemizde 11milyon emekli var. Ama hükümet yetkilileri emeklileri görmemezlikten geliyor. Yıllarca emek verip ülkesi için çalışan vatandaşa %3 veya %4 zam yapıyor bu zam kendilerinin lokantada bıraktığı bahşiş kadar değil."

EN AZINDAN KAMPLAR VARDI

Emeklilerin yaşadığı ekonomik sorunlara dikkat çeken Minareci;” Geçmiş hükümetler zamanında en azından emekli kampları vardı onu bile bize çok gören şimdiki hükümet bizimle adeta alay ediyor. Yabancı ülkelerde emeklilerin sağlık güvenceleri tam maddi sorunları yok hatta bizim ülkemizde gelip tatil yapıyorlar. Bizlerse bayramdan bayrama köyümüze nasıl giderizin hesabını yapıyoruz. Emeklilerimiz ikinci bir iş bulup çalışmak zorunda kalıyor. Semt pazarlarında ucuz meyve, sebze bulma çabasındayız. Etin kıymanın tadını unutmuşuz. Emeklilerimize görülen reva bu.”  dedi.

YA SABIR

AK Parti Hükümetinin emeklilerle ilgili politikasını eleştiren Minareci; “ Emeklilerin yaşam standardı düştü. Emekli derneklerimiz var ama sesimizi duyurmaya yetersiz. Sarayda yandaşlara savurganlık en üst noktada, ama ekliye gelince para yok. Yeni Türkiye deniliyor ama eskisinden bile kötü. Ey hükümet sizleri vicdanımızın sesini dinlemeye davet ediyoruz. 3.sınıf vatandaşlar olmak istemiyoruz bize layık görülen bu aylıklarla geçinemediğimizi bizlere ‘Ya Sabır’ demekten başka çare bırakmadığını protesto ediyor emeklilerimize dağıtacağımız sabır tespihlerimizle Türkiye’de ki emeklilerimizin sesi olmak ve sesimizi buradan Konak Meydanı’ndan duyurmak için yetkililere haykırıyoruz." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası