Ege Postası
Geri

Emeklilerin yürüyüşü başladı

KESK ve bağlı sendikalar 16 Ağustos’ta memura verilen düşük zammı protesto etmek için harekete geçti. Manisa’dan yola çıkan KESK üyeleri İzmir’de buluştu.
Emeklilerin yürüyüşü başladı
Haberler / İzmir
17 Ağustos 2013 Cumartesi 10:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - KESK ve bağlı sendikalar 16 Ağustos’ta memura verilen düşük zammı protesto etmek için harekete geçti. Manisa’dan yola çıkan KESK üyeleri İzmir’de buluştu. İzmir’de bir gün konaklayacak olan eylemcilerin daha sonraki durağı Aydın. Aydın’dan sonra Denizli, Uşak, Afyon ve Konya’ya gidilecek. AKP hükümetinin Memur-sen’le ararsında imzaladığı toplu sözleşmeye karşı yürüyerek seslerini duyurmak isteyen eylemcilerin en son durakları ise Ankara.

‘AKP hükümetinin bu tutumuna karşı mücadeleye devam edeceğiz’

Taksim’de yitirilen devrim şehitleri için ‘Ethem Sarısülük ve Medeni Yıldırım’ yürüyüşü yazılı pankartları taşıyan KESK üyeleri ‘Her yer Taksim her yer direniş’, ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam’, ‘Yandaş sendika istemiyoruz’ sloganları attı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Ege Bölgesi Temsilcisi ve Genel- İş İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Memiş Sarı, SES İzmir Şube Başkanı Dr. Veli Atanur, Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Ramiz Sağlam, Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Tunalı’nın bir araya geldiği yürüyüş Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesinde başladı. Sevinç Pastanesinin önüne kadar yürüdükten sonra basına açıklama okuyan KESK Yürütme Kurulu Üyesi Ali Kılıç, AKP hükümetinin kamu emekçilerinin iş güvencesi ve temel kazanımlarını elinden almaya çalıştığını belirterek şöyle konuştu,” çalışma yaşamının tüm sorunlarının insanca bir yaşam talebiyle dile getirdiği toplu sözleşme masası, kamu emekçilerinin örgütsel iradesinin yok sayıldığı hükümetin yandaş sendikası Memur-Sen’i de arkasına alarak hükmettiği soygun masasına dönüştü. AKP temel hak ve özgürlükleri yok ederek daha eşitsiz bir düzeni, baskıcı ve otoriter bir rejimde inşa etti.AKP hükümetinin bu tutumuna karşı ve toplu sözleşmedeki düşük zamma karşı mücadeleye devam edeceğiz.”

Kılıç’ın konuşmasından sonra DİSK Genel Başkanı Kani Beko AKP ve yandaş sendika yönetimi kınadıklarını ifade ederek şunları belirtti,” KESK’in ekonomik, demokratik, siyasi, sosyal hak mücadelesinde omuz omuzayız. KESK , DİSK ve TMMOB birlikte mücadele veriyor. Memur-sen’in yaptığı ihanet kabul edilebilir değil. Biz 1 Mayıs’ta, Gezi Parkında alanlarda mücadelemizi gösterdik. İşimiz, emeğimiz ve ekmeğimiz için buradayız.” Beko’nun sözlerinden sonra Gündoğdu’ya yürüyen üyeler önce denize karanfil bıraktılar, ardından halk forumu yaparak başlattıkları mücadeleyi anlattılar.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası