Ege Postası
Geri

Vatandaş istedi, bakın yıkılan evler yerine ne olacak'

KENTSEL dönüşümde öncelikle iller arasında yer alan İzmir’de yarın 27 bina yıkılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, telekonferans sistemi ile Dalet Mahallesi’nde 16, Çiğli’de Balatçık Mahallesi’nde 11 binanın yıkımını yapacak.
Vatandaş istedi, bakın yıkılan evler yerine ne olacak'
Haberler / İzmir
16 Ağustos 2013 Cuma 09:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, “Bu binalarda oturan vatandaşlar gönüllü olarak binalarını deprem testinden geçirdiler.Binaların çürük çıktığı anlaşıldı. Vatandaşlar da bir yapı firmasıyla anlaşarak binalarını yıktırmaya karar verdiler. Binalarının yerine yenileri yapılacak” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın telekonferans yöntemi ile katılıp start vereceği İzmir’deki iki kentsel dönüşüm projesinden birinin sahibi olan Avcılar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İdris Avcı, “Biz de o gün Bayraklı Manavkuyu’daki projemize başlayacağız. Başbakanın butona basması ile eşzamanlı olarak 2 bin metrekare alan üzerindeki 35 riskli binanın yıkımını başlatıyoruz” dedi.

Arsa sahiplerinin başvurusu üzerine söz konusu alanda çalışma başlattıklarını hatırlatan Avcı, “Buradaki arsa ve konut sahipleri konut değil, yapılacak modern bir iş merkezinde ofis ve dükkan sahibi olmak istedi. Bu talep üzerine biz de burada modern bir iş merkezi projelendirdik. Hissedarlarımız burada sahip olacakları bir ofisi satmak istediklerinde rahatlıkla aynı bölgede 2 adet lüks daire satın alabilecekler. Önemli olan vatandaşlarla anlaşmak, biz bu projede hissedarların yüzde 100’ü ile de anlaştık” dedi.(DHA-Elif DEMİRCİ)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası