Ege Postası
Geri

Emet'te geçen yıl çıkan olaylara karışan 46 kişinin yargılanmasına başlanıldı

KÜTAHYA'nın Emet İlçesi'nde geçen yıl Doğu illerinden gelen inşaat işçileriyle, ilçede oturan gençler arasında 'omuz atma' konusunda çıkan olaylara karıştıkları öne sürülen 46 kişinin yargılanmasına başlandı. Sanıklar suçlamaları kabul etmedi.
Emet'te geçen yıl çıkan olaylara karışan 46 kişinin yargılanmasına başlanıldı
Haberler / Ege
18 Mart 2013 Pazartesi 18:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kütahya - Emet İlçesi'nde 13 Mart 2012 tarihinde 2 inşaat işçisi ile bir grup genç arasında birbirlerine 'omuz atma' nedeniyle tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen olay ardından işçilerin PKK'yı simgeleyen bezler astığı söylentilerin çıkartılması üzerine toplanan bir grup, 16 inşaat işçisinin kaldığı konteyner ve çadırı yaktı, eski sağlık ocağı binasının camlarını kırdı. Atılan taşlardan 4 asker ile 1 polis hafif yaralandı. Yapılan soruşturma kapsamında 46 kişi hakkında Emet Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik', '2 bin 911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşlerini kanununa muhalefet', 'Taksirle yaralama' ve 'Mala zarar verme' ile suçlanan 46 tutuksuz sanığın yargılanmasına bugün başlanıldı. Emet Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya sanıklardan 6'sı katılmadı. Duruşmaya katılan 40 sanık suçlamaları kabul etmedi. Duruşma 13 Mayıs'a tarihine ertelendi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası