Ege Postası
Geri

Emniyete, kağıt arama köpeğinden sonra iz takibi köpekleri geliyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Köpek Eğitim Merkezi Şube Müdürlüğü; kağıt para, uyuşturucu madde silah-mühimmat, çay-tütün, patlayıcı madde arama köpeklerinden...
Emniyete, kağıt arama köpeğinden sonra iz takibi köpekleri geliyor
Haberler / Güncel
11 Mayıs 2013 Cumartesi 10:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Köpek Eğitim Merkezi Şube Müdürlüğü; kağıt para, uyuşturucu madde silah-mühimmat, çay-tütün, patlayıcı madde arama köpeklerinden sonra şehir içi insan takibi ve iz takibi köpeklerinin yetiştirilmesi için harekete geçti. Ankara’daki Köpek Eğitim Merkezi (KEM), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Filistin, Cezayir, Belarus, Karadağ, Makedonya, Irak, Ürdün ve Türkmenistan güvenlik birimlerine ait köpeklere de eğitim veriyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, KEM çalışmaları hakkında açıklama yaptı. Açıklamada; kaçakçılık, terör ve asayiş suçlarıyla mücadelede görev köpeklerinin yardımcı bir unsur olarak kullanılmasını sağlanmasının planlandığı dile getirildi. Komşu ülke mücadeleci birimlerine de ikili işbirliği anlaşmaları çerçevesinde eğitimler vererek suçla mücadeleye bölgesel ve global etkinlik kazandırmak amacıyla polis görev köpeklerinin hizmet alanlarını genişletmek ve sağlanan faydayı artırmanın hedeflendiği belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis görev köpeklerinin kullanımının 1990’lı yıllarda farklı birimlerde başlatıldığının vurgulandığı açıklamada, “Görev köpeği eğitimi hizmetlerinin, etkin ve kaliteli olarak yürütülebilmesi amacıyla, 1997 yılında Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Kontrol Programı (UNDCP), Avrupa Komisyonu ve Türk Polis Teşkilatı’nı Güçlendirme Vakfı katkıları ile Eğitim Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Köpek Eğitim Merkezi Şube Müdürlüğü, 2002 yılında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına bağlanmıştır.” denildi.

İZ TAKİP KÖPEKLERİ GELİYOR

KEM bünyesinde halen kağıt para, uyuşturucu madde, silah-mühimmat, çay-tütün, patlayıcı, canlı insan, kadavra arama, asayiş devriye ve özel operasyon branşlarında eğitim veriliyor. KEM, uygulanmak üzere araştırma yapılan branşları da “Şehir içi insan takibi ve iz takibi, koku teşhis.” şeklinde bildirdi.

KEM’deki eğitimler, sadece Emniyet teşkilatında kullanılacak görev köpeği ve idarecileriyle sınırlı kalmamış. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Jandarma Genel Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK, Adli Tıp Kurumu, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Samsun AFAD, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü köpekleri de Ankara’daki merkezde eğitiliyor. Uluslararası düzeyde de hizmet veren KEM, güvenlik ve eğitim işbirliği anlaşmaları imzalanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Filistin, Cezayir, Belarus, Karadağ, Makedonya, Irak, Ürdün ve Türkmenistan güvenlik birimlerine eğitim verildiğini açıkladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası