Ege Postası
Geri

Emsal davada kanıt fotoğraflar

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan metro çalışmalarının gecikmesi nedeniyle her yıl milyarlarca lira zarar ettiğini öne süren Nebioğlu Petrol Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aras'ın açtığı 3 milyon TL’lik tazminat davası görülmeye başlandı. Davada, İzmir Büyükşehir Belediyesi avukatları benzin istasyonunun önünü kapatmadıklarını söylerken, işadamının avukatı tarafından benzin istasyonunun önüne kurulan şantiye fotoğrafları kanıt olarak sunuldu.
Emsal davada kanıt fotoğraflar
Haberler / İzmir
15 Haziran 2014 Pazar 13:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR (İHA) - 2005 yılında yapımına başlanan, 2010 yılında bitirilmesi planlanan, 2013 yılının sonuna doğru açılan metro çalışmaları yüzünden 3 milyon TL zarar ettiğini öne süren Nebioğlu Petrol işletmecisi Abdurrahman Aras, 2013 yılının başında sorumlu tuttuğu İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne karşı 3 milyon TL’lik tazminat davası açtı. İzmir Bölge İdare Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya İzmir Büyükşehir Belediyesi avukatları, davayı açan işadamı Abdurrahman Aras ile avukatı Zafer Kırelli katıldı. Duruşmada söz alan belediyenin avukatları, benzin istasyonunun önünün şantiyeye çevrildiği iddialarının doğru olmadığını söyledi. Bunun üzerine söz alan işadamının avukatı Zafer Kırelli, çeşitli tarihlerde çekilmiş 150 adet kanıt fotoğrafın avukatlara gösterilmesini istedi. Benzin istasyonunun önüne kurulan şantiye fotoğraflarını gören belediye avukatları, bu kez kazı çalışması yapılan tünelde kaymaların olduğunu, gecikmelerin bu yüzden olduğunu söylediler. Avukatların bu ifadesinden sonra söz alan işadamı Aras, "Metro istasyonunun geçeceği bölgelerde fizibilite çalışması yapılır. Ciddi bir çalışma yapılmadığı için kaymalar yaşanmıştır. Yapılan çalışmaların denetiminden iş sahibi Büyükşehir Belediyesidir. Göztepe ile Poligon arasında kalan benzin istasyonunun trafiğe zamanında açılamaması yüzünden her yıl milyonlarca lira zarar ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun belirttiği tarihlerde metro istasyonu tamamlanamadı. 2010 yılında açılması planlanan metro, biz dava açtıktan hemen sonra trafiğe açıldı. Kamuya hizmet amacıyla yapılan metronun çalışmaları sırasında hiçbir tepkimiz olmadı. Verilen sözlerin tutulmaması yüzünden her yıl milyonlarca lira zararım oluştu. Vatandaş olarak zararımı belediyeden talep ettim ancak, red cevabı aldım. Bunun üzerine yasal süreç başlattım. Her nedense 3 yıldır bitirilemeyen yol, dava açtıktan sonra bir haftada bitirildi" dedi. Emsal niteliği taşıyan davada mahkeme heyeti, tarafların iddialarını değerlendirmek için duruşmayı ileri bir tarihe attı.
 

"HİÇBİR SİYASİ PARTİYE ÜYE DEĞİLİM"
Büyükşehir Belediyesi'ne karşı zararın temini için açtığı tespit davasından sonra bazı çevreler tarafından siyasi davranış sergilediği yönünde eleştirilerin olduğunu belirten Aras, "Kamuya fayda sağlayacak metro çalışmalarına en fazla desteği biz esnaflar verdik. Biz metronun yapılmasına değil, uzamasına tepki gösteriyoruz. Bize metro 2013 veya 2014 yılında bitecek denseydi, biz de sözleşmemizi ona göre yapar zarar etmezdik. Bıçak kemiğe dayandı. Herkes haklı olduğumuzu söylüyor ancak, kimse maddi anlamda destek vermiyor. Ben zararımı temin etmek için yargıya başvurdum. Bu başvurudan sonra bazı çevreler, açtığım davanın siyasi olduğunu söylediler. Ben hiçbir siyasi partiye üye değilim. Hiçbir siyasi partinin de oyununa gelmem. Ben sadece mağdur olduğum için dava açtım. Bu davanın siyasi olduğunu savunanlar iddialarını ispatlasın, davayı geri çekeceğim" dedi.
 
“MÜVEKKİLİM MAĞDUR EDİLMİŞTİR”
Metro çalışmaları yüzünden müvekkili Abdurrahman Aras'ın mağduriyet yaşadığını, her yıl milyarlarca lira zarar ettiğini belirten Av. Zafer Kırelli, "Müvekkilimin benzin istasyonunun tam önüne şantiye yapılmış. Üçyol ile Üçkuyalar bölümünde kalan cadde büyük ölçüde açıldı. Sadece Göztepe ile Poligon arasında kalan bölüm bir türlü tamamlanamadı. 2010 yılında biteceği belirtilen metro çalışmaları, 2013 yılının sonuna doğru bitirilebildi. Müvekkilimin zararını temin etmek için gerekirse AİHM'ye başvuracağız" diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası