Ege Postası
Geri

En 'karanlık' eylem olacak!

GEDİZ EDAŞ’ta çalışan enerji sektörü emekçilerinin çilesi bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz haftalarda çeşitli eylemlerle ile sıkıntılarını dile getiren ve işveren Bereket Holding’e çağrılarda bulunan DİSK Enerji-Sen’de örgütlü bulunan personel, taleplerinin dikkate alınmaması üzerine bugün son kez eyleme gitti. İşyeri önüne direniş çadırı kuran işçiler 3 gün boyunca sürdürecekleri eylemin ardından iş bırakacak.
En 'karanlık' eylem olacak!
Haberler / İzmir
18 Aralık 2013 Çarşamba 15:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- DİSK’te (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) bağlı Enerji-Sen’de örgütlü GEDİZ EDAŞ (Bereket Holding) işçileri, geçtiğimiz ay içerisinde yaptıkları eylemlerin ardından, işverenin işçi haklarını yok sayan uygulamalarına devam ettiğini savunarak, çadırlı direnişe başladı. Protestolarını dile getirmek üzere Bornova Ağaçlıyol’dan GEDİZ EDAŞ önüne yürüyüş gerçekleştiren emekçilere, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş 1 No’lu Şube Başkanı Engin Demir, Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin, Emekli-Sen Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz, bağlı sendikaların şube yöneticileri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de eyleme destek verdi. 3 gün boyunca çadırlı direnişe devam edecek olan emekçiler, talepleri yerine getirilmediği takdirde, önümüzdeki hafta başından itibaren İzmir’de bölge bölge iş bırakacaklarını ve yaşanacak mağduriyetten ötürü de işverenin sorumlu olacağını duyurdu.


“TORNAVİDAYI BİLE İŞÇİYE ALDIRIYORLAR”

Daha önceden de işverene karşı taleplerini dile getirmek üzere hayata geçen eylemleri hatırlatan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, çalışanlara yönelik baskı ve zulüm politikasına son verilmesini isteyerek, “Biz en başından beri taşeronlaşmanın iş cinayeti ve ucuz emek gücü olduğunu söylüyoruz. Adında “bereket” yazan Bereket Holding iş güvenliğini ihlal ederek, TEDAŞ’ın genelgesine karşı çıkarak, kar hırsını işçilerinin üzerinde tutarak, ölüm gibi peşkeş çekmeye çalışıyor. TEDAŞ’ın genelgesinde bir ekipte 3 kişi çalışır diyor, ama işveren daha fazla kazanabilmek adına 2 kişi ile iş yaptırıyor. İş güvenliğinin hiçe sayıldığı bir ortamda işveren, işçinin aldığı penseyi ve tornavidayı dahi işçiye aldırtmaya çalışmaktadır” dedi.


“YOLSUZLUKLARI DİZ BOYU”

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, sözlerinin devamında işyerinde çalışan emekçilere işe girişleri sırasında zorla senet imzalatıldığını belirterek şöyle konuştu; “Hangi çağda yaşıyoru? Adınız Bereket, ama yolsuzluğunuz diz boyu. Pazartesiye kadar taleplerimiz yerine getirilmezse üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakmaya başlıyoruz. Yol ve yemek parası istemek bizim hakkımız değil m? İş güvenliği ve insanca bir talep değil m? Bunu bile bizlere çok gören Bereket Holding yolsuzluklarına devam etmektedir. Enerji-Sen üyelerinin yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz.”


“O PARALAR KİMİN CEBİNE GİTTİ'”

İşçiler adına açıklama yapan DİSK Enerji-Sen Genel Merkez Eğitim Sekreteri Süleyman Keskin ise, “Alın terimizin karşılığını almak üzere GEDİZ EDAŞ önüne geldik. Şimdiye kadar defalarca haklı taleplerimizi işverene ilettik. Bize defalarca söz verildi, “Çözeceğiz” dendi. Hiçbir adım atılmadığı gibi baskı ve tehditler arttı. Bu işyerinde hukuksuzluk devam ediyor, işçinin alın teri birilerinin cebine indiriliyor. Biz bunun hesabını sormaya geldik. Burada dönen yolsuzlukları, işçilerin gasp edilen haklarını belgeleri ile birlikte İzmir kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Emekçilerden bugüne dek yasadışı şekilde alınan bu o paralar kimin cebine gitt? Sendikaya üye olmamız birilerini rahatsız ettiğinden, işçilerden alınan rant biteceğinden sendikalı olmamız engelleniyor. Sendikal hak, anayasal haktır, engellenemez. Eğer baskı ve yıldırma politikalarına devam ederseniz, tıpkı Aydın’da olduğu gibi suç duyurusunda bulunuruz. Bereket Holding ve GEDİZ EDAŞ’ı uyarıyoruz. Eğer haklı taleplerimiz dikkate alınmazsa, üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakacağız” diyerek grevin kapıya dayandığını vurguladı.


3 GÜN BOYUNCA ÇADIRDA KALACAKLAR

Yapılan basın açıklamasının ardından, GEDİZ EDAŞ önünde direniş çadırı kuran emekçiler 3 gün boyunca sürecek olan nöbete başladı. DİSK Enerji-Sen’de örgütlü bulunan çalışanlar halaylar ve sloganlar eşliğinde eylemlerine son verdi. Pazartesi gününden itibaren iş bırakacak olan GEDİZ EDAŞ çalışanlarının protestosu hayata geçtiğinde, yaşanacak olası enerji arızalarına müdahale edilemeyecek ve kent genelinde yer yer elektrik kesintileri yaşanabilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası