Ege Postası
Geri

Engel tanımayan engelli

Azerbaycan'ın Terter İlçesine bağlı Kücerli köyünde yaşayan Agil Hüseyinov kolları omuzundan itibaren olmamasına rağmen hem araba kullanıyor hem de ata biniyor. İki kolunu 12 yaşında elektrik çarpması sonucu kaybeden Hüseyinov birçok...
Engel tanımayan engelli
Haberler / Dünya
21 Ağustos 2013 Çarşamba 13:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Azerbaycan'ın Terter İlçesine bağlı Kücerli köyünde yaşayan Agil Hüseyinov kolları omuzundan itibaren olmamasına rağmen hem araba kullanıyor hem de ata biniyor.
İki kolunu 12 yaşında elektrik çarpması sonucu kaybeden Hüseyinov birçok şeyi rahatlıkla yapabiliyor. Hüseyinov lüks arabasını idare ederken fırsat buldukça da atını dört nala koşturuyor.
Arabanın kontağını ayağıyla açan Hüseyinov vitesi omuzu ile değiştirdikten sonra direksiyonu hem dizi hem de omuzu ile idare ediyor. Arabayı kullanırken ayağı ile müzik çaları çalıştırmayı da ihmal etmeyen Hüseyinov, görenleri hayrete düşürüyor.

KOLSUZ SÜVARİ
Agil Hüseyinov basına yaptığı açıklamada kollarının olmamasından dolayı çok da büyük bir problem yaşamadığını hatta bazen kolları olduğuna inandığını söyledi.
Atlara karşı ir tutkusunun olduğunu ve 20 yıldır at sürdüğünü kaydeden Hüseyinov arkadaşları ile bazen yarışlar tertiplediklerini söyledi. Sadece atın eğerlenmesinde destek alan Hüseyinov ata yardım almadan biniyor ve dört nala koşturabiliyor.
Hüseyinov arabayı kullanması ile ilgili sorulan soru üzerine sürücülük belgesinin olmadığını, motoru ayağı çalıştırdığını, kalkışta direksiyonu omuzu ile kontrol ettiğini, otoyola çıktıktan sonra ise direksiyonu dizi ile idare ettiğini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası