Ege Postası
Geri

Engelsizmir mi ilgisizmir mi '

Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için düzenlenen ‘Engelsiz Turizm’ konulu panel tüm tanıtım çabalarına rağmen yeterli ilgiyi görmedi. ENGELSİZİZMİR 2013 Kongresi öncesi düzenlenen panelde boş koltuklar etkinliğe gölge düşürdü.
Engelsizmir mi ilgisizmir mi '
Haberler / İzmir
8 Aralık 2012 Cumartesi 12:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI/ HABER SERVİSİ- TRAVEL TURKEY İZMİR Fuarı kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ işbirliğiyle, Engelli Yaşamını Engelsiz Bir Hayat haline dönüştürme ve sosyal sorumluluk bilinciyle, ENGELSİZMİR 2013 Kongresinin de tanıtıldığı  “Engelsiz Turizm” paneli düzenlendi. İzmir Uluslararası Fuar Alanı 1/B nolu holde gerçekleştirilen panelin moderatörlüğü Acil Tıp Hekimi Dr. Ülkümen Rodoplu tarafından yapıldı. Doç. Dr. Levent Köstem panelin açılışını gerçekleştirerek, ENGELSİZMİR 2013 Kongresini tanıttı.


2013 KONGRESİ 4 GÜN SÜRECEK

ENGELSİZMİR 2013 Kongresi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ organizatörlüğünde 30 Ekim – 03 Kasım 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 4 gün sürecek olan Kongre kapsamında paneller, seminerler, çalıştaylar, engelli spor müsabakaları ve sosyal etkinlikler düzenlenecek.

Dünya nüfusunun yaklaşık %10’u, başka bir deyişle 650 milyon kişi engellidir. Türkiye nüfusunun %12.28’i engellidir. Ülkemizin nüfusunun, yaklaşık 8,5 milyonu engelli yurttaşlarımızdan oluşmaktadır. Ortopedik, görme, işitme, dil ve konuşma engelliler ile zihinsel engellilerin oranı %2,58 iken süreğen hastalığı nedeniyle engelli olanların oranı ise %9,7’dir.


ENGELLİLERİN TURİZMDEN BEKLENTİSİ

Panele konuşmacı olarak Turizmci Nejat Şardağı, MS Derneği’nde Şebnem Oktay, İngiltere Pan-Avrupa EU- Ossate Projesi Müdürlüğü (Enat Temsilcisi) Chris Veitch, Vispa Travel TÜRSAB’dan Emre Gezgin, D.E.Ü. İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Yrd. Doç. Dr. Işıl Özgen ve Milli Halterci İzzettin Kanat katıldı. Engelsiz Turizm panelinde; Engelsiz Turizm'den Ne Anlıyoruz', Engelli Turist Olmak, Avrupa Engelli Turizmi İçin Neler Yapıyor, İzmir'de Engelli Turizmi'nde Ne Durumdayız', Turizm İşletmelerinin Engelli Turizmine Uyumu ve Standartlar ve Bir Başarı Öyküsü anlatıldı. Engellilerin denize girebileceği sahiller, görme engelliler için beyaz bantlı kaldırımlar, ses uyarıcıya sahip otobüsler, işaret dili bilen personeller, alçak kaldırımlar gibi engelliler için önem taşıyan sorulara yanıtlar arandı, çözüm önerileri ve düşünceler paylaşıldı.. Engellilerin toplumsal yaşamın bir parçası haline gelebilmeleri amacıyla yapılan etkinlikte,  salonun koltuklarının büyük bir bölümünün boş olması İzmir’in engelli sorununa bakışında daha alması gereken uzun bir yol olduğunu gözler önüne serdi.




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası