Ege Postası
Geri

Engin Kemalpaşa'da muhtarlarla buluştu!

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, AK Parti'nin haftasonunda karınca modeliyle saha çalışması yapacağı Kemalpaşa'da muhtarlarla bir araya geldi. Engin, AK Parti'nin '‘Biz İzmir’i alacağız İzmir köy olmaktan kurtulacak’ dediğini hatırlattı ve ekledi: Eğer İzmir köyse bırakın köy kalsın aman dokunmayın yağmalamayın. Bu güzel coğrafyayı imara açmayın.Trafik yoğunluğunu arttırmayın. Kenti betonlaştırmayın!
Engin Kemalpaşa'da muhtarlarla buluştu!
Haberler / Yerel Politika
28 Mart 2013 Perşembe 12:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Her hafta bir ilçede muhtarlarla bir araya gelip yereldeki sorunları ve önerileri dinleyen CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in yeni durağı hafta sonu Ak Parti’nin karınca modeliyle saha çalışması yapacağı Kemalpaşa oldu. Kemalpaşa Zeytin Restoran’da gerçekleşen toplantıya Engin ve il yöneticilerinin dışında, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı,Kemalpaşa CHP İlçe Başkanı Mehmet Ayçil, meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolu üyeleriyle muhtarlar katıldı.

FRANSA ÖRNEĞİ
Konuşmasına Bütünşehir Yasası ekseninde başlayan Engin,”Önce beldeleri kapattılar. Bu dönemde kalan beldeleri ve köylerin tüzel kişiliklerini yok ettiler. Muhtarlıkların tamamını mahalleye dönüştürdüler. Köyünüzde bir imar tadilatı yapacaksınız Büyükşehir’e gitmeniz gerekecek. Fransa’nın da 70 milyon nüfusu var ancak 36 bin belediyesi var. Biz de 3 bindi bin 500’e indirdiler. İyi yönetilmiyor diye o zaman valiliği de kapatsınlar belediyeleri de kapatsınlar” dedi.

“BIRAKIN KÖY KALSIN”
Birliğin huzurun olmadığı yerde hizmet olmadığını, Kemalpaşa’da huzurun ve dolayısıyla hizmetinde olduğunu ifade eden Engin, “ Çok güzel bir ilçeniz var ama hükümet yeşil alanları da imara açıp talan ediyor. Büyümeye çoğalmaya karşı değiliz. İzmir, İstanbul ve Ankara’ya benzerse felaket olur. Betonlaşma var. Trafik var. Kutuplaşma var. İnsanlar ayrışmış durumda. ‘Biz İzmir’i alacağız İzmir köy olmaktan kurtulacak’ diyorlar. Eğer İzmir köyse bırakın köy kalsın aman dokunmayın yağmalamayın. Bu güzel coğrafyayı imara açmayın.Trafik yoğunluğunu arttırmayın. Kenti betonlaştırmayın” diye konuştu.

“BELEDİYE YOLLARI ASFALTLADI”

Büyükşehir Belediyesi’nin bir çok ilçede olduğu gibi Kemalpaşa’da da yolları asfaltladığını belirten Engin, “ belediye otobüslerimizi yaşı Avrupa’daki yaş ortalamalarının altında. Belediye kente yeni bir fuar kazandırıyor.Mevcut fuar alan da kongre merkezi haline getirilecek.Böylece istihdam artacak. Turist sayısı artacak. İzmir kazanacak” dedi.

“İZMİR SADIK BİR MÜŞTERİ”
“İzmir vergisini ödemede Türkiye’de birinci sadık bir müşteri’ diyen Engin, “ İzmir ciddi bir vergi veriyor ancak aldığı kamu yatırımında 77’inci sırada. Hükümet İzmir’e yatırım yapmıyor. AKP gelmeden önce yüzde 6’ydı yatırım oranı. Şimdi yüzde 3…Havaalanı, Çandarlı Limanı dış borçla yapılıyor” diye konuştu.

“YENİ BİR İKTİDARA İHTİYAÇ VAR”

Türkiye’nin ekonomide olumsuz bir noktada olduğunu söyleyen Engin,"Köylere ziyaret gerçekleştiriyoruz. Köylü çay parasını ödeyecek durumda değil. Bunu hak etmediler. Çalışkan fedakar insanları olan bir ülke ekonomide bugünkü durumunu hak etmiyor. Tarlalarından bereket fışkıran,fabrikaları çalışan yani yeni bir iktidara ihtiyaç var. İzmir’de 28 belediye CHP’li bu sayıyı 30’a çıkartacağız” dedi.

“İZMİR BÖYLE GÜZEL”

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in“İzmir’in farklı bir dindarlığı var. Bu dindarlığın irfan geleneğine ihtiyacı var” sözlerini hatırlatan Engin şunları söyledi, “Elinde terazimi var. Ne kadar Müslüman olduğuna sen mi karar vereceksin. Yüzyıllardır İzmir birlik beraberlik içinde yaşıyor. Kilisede var. Sinagog da var. Eğlence merkezleri de var. Rahatsız olan var m? Yok. İzmir böyle güzel herkesin inancına saygı gösteriyor zaten İzmir… Bu saygıyı hükümetten de İzmir’e karşı bekliyoruz”

KARAKAYALI: BEN OLDUĞUM SÜRECE…
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı konuşmasında, “Bütünşehir kanunuyla beraber 2014’ten sonra 29 köyümüz mahalle oluyor. Siz yine o köyün patronusunuz. Ben olduğum sürece mallarınıza dokunmam.Köy tüzel kişiliğinize zarar getirecek bir şey yapılmayacak. Rahat olun. Ben göreve geldiğimde 18 köyün çöpü toplanıyordu, benden sonra hepsinin alınmaya başladı. Kemalpaşa’da ne yapılacaksa köylere de o yapılacak” ifadelerini kullandı.

AYÇİL: GÖZÜNÜZÜ SEVEYİM DİKKATLİ OLUN

Muhtarlara Bütünşehir Yassı ekseninde ‘gözünü seveyim uyanık olun’ diye uyarıda bulunan CHP Kemalpaşa ilçe Başkanı Mehmet Ayçil, ‘’Devletin protokolü protokolde muhtarlara yer vermez. Ama köye gittiklerinde ilk aradıkları isim muhtarlardır. Atatürk’ün dediği gibi köylü milletin efendisidir. Ama köylüyü milletin kölesi yaptılar. Şu anda muhtarlıkları elimizden alarak muhtarları da mahalle muhtarları yaparak köylü milletin efendisi değil kölesidir hikayesine çevirmeye çalışıyor’’ diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası