Ege Postası
Geri

Engin'den Akay'a: Adil olsun rakamlarla konuşsun!

Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin arasında 'hizmet polemiği' sürüyor. Akay'ın 'hizmet turu' teklifine, Engin, "Neyi gezeyim'Özel sektörün yaptığı projelerimi… İzmir’de binlerce özel sektör projesi var. Onları da gezeyim o zaman…Devletin yaptığı projeler varsa söz veriyorum gezeceğim" dedi
Engin'den Akay'a: Adil olsun rakamlarla konuşsun!
Haberler / Yerel Politika
9 Kasım 2012 Cuma 18:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'deki iki günlük açılış maratonunun ardından CHP ve Ak Parti İzmir İl Başkanları arasında 'hizmet polemiği' tavan yaptı. Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de çapsız projelerin açılışını yaptığını belirten Ak Parti İzmir İl Başkanı Akay'a, CHP İzmir İl Başkanı Engin'den ' Onlar İzmir'de sadece Şakran Cezaevini yaptı' yanıtı gelmişti. İkili arasındaki polemik Akay'ın 'Engin'i hizmet turuna çıkarayım' çıkışı ile farklı bir boyut kazanırken CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin düzenlediği basın toplantısı ile Akay'a bir kez daha cevap verdi.

AKAY'DAN ENGİN'E HİZMET TURU TEKLİFİ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

“NEYİ GEZEYİM'”
Ak Parti İl Başkanı Akay ile şahsi olarak bir probleminin olmadığını belirten Engin, "Kendisinin şahsına söyleyecek bir sözüm yok.Biz AKP'yi eleştiriyoruz. Sadece adil olmasını ve rakamlar ile eleştiriler yapmasını istiyorum. Bana hizmet turu teklifi yaptı. Neyi gezeyim'Özel sektörün yaptığı projelerimi… İzmir’de binlerce özel sektör projesi var. Onları da gezeyim o zaman…Devletin yaptığı projeler varsa söz veriyorum gezeceğim. Ben Ak Parti'nin İzmir'de panik içinde CHP'yi suçlayarak oy alma peşinde olduğunu düşünüyorum " dedi.

“ÖVÜNÜLECEK ŞEYLER RUTİN İŞLER”
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın İzmir'de övdüğü bir çok projenin özel sektör yatırımı olduğunun altını çizdi ve, “ Devletin kendi imkanları ile yapıp, bittiğinde işletmesini hemen kendisini yapacağı neredeyse bir proje yoktur İzmir'de.... İşi yapan firma işi bitirecek ve işletmeyi kendisi yapacaktır. Ayrıca Oto yollar, Adliye Binası, barajlar, Adnan Menderes Havalimanı gibi projelerin hepsinin yapımı zaten AKP’den önce başlamış işlerdi. Elbette ki yapacak bitirecekler çünkü devlette devamlılık esastır. Bu övünülecek bir şey değil hükümetlerin rutin görevidir zaten” dedi.

“İZMİR’İN 36 KATRİLYONU NEREDE'”

“10 yılda yapılan 375 kilometre ile özür dileyeceklerine övünüyorlar” diyen Engin, Türkiye tarihinde ilk kez AKP dönemi ile birlikte samanın ithal edildiğini söyledi. Akay, Devletin İzmir’de tek yaptığı projenin Şakran Cezaevi olduğunu belirtirken şöyle konuştu, “ İZBAN’ı kendilerine mal etmek isteyenler trajikomik duruma düşüyorlar. Belediyemizin katkıları olmasaydı İZBAN, AKP’nin halen yapılmayı beklenen bilmem kaçıncı projesi olurdu. 8 Katrilyonluk yatırımdan bahsediyorlar. Bu söylem bir balon…Bahsettikleri yatırım Bursa, İstanbul, Konya ve Uşak gibi illerde yaptıkları yatırımlar olabilir. Sayın Akay’ın yatırım hesabına göre İzmir 36 katrilyonluk vergi ödemiş oluyor. Eğer böyleyse İzmir’in 36 katrilyonu nerede Sayın Akay'Bizi aydınlatırsanız sevinirim. KÖYDES’ten bahsederken biraz insaflı olun. AKP iktidarı İl Genel Meclisi’ne tüm köyleri için 5 milyon lira bütçe ayırdı. Allah aşkına bu para kaç köyün işini yapabilird? İl genel Meclisimiz olmasaydı bu işler yapılmazdı. Sayın Akay TOKi’den de yatırımlarından da övgü ile bahsetmiş. TOKİ denince İzmirli kaçar hale geldi. Kent yenileme kapsamında olan bölgelerin sakinleri her gün bize geliyor ‘dönüşümü Büyükşehir Belediyesi yapsın’ diyorlar. AVM yaparak esnafı yok etmeye çalışıyorlar. Bunlar kamu yatırımları değildir. TOKİ buralarda AVM'leri özel sektöre yaptırarak esnafı yok edecek, İzmir'i trafikle yerle bir edecek”


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası