Ege Postası
Geri

Engin'in durumu netlik kazandı!

Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı olmak isteyen ve Ankara'dan gelecek habere kilitlenen CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’e istediği vize çıkmadı.
Engin'in durumu netlik kazandı!
Haberler / Yerel Politika
29 Kasım 2013 Cuma 18:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de İl Başkanı Ali Engin'in durumu netlik kazandı. Karşıyaka Belediye Başkanlığı hayalini gizlemeyen ve talebini Genel Merkez’e de ileten Engin’e ‘vize’ çıkmadı.

VİZE ÇIKMADI NEDENİ: GENELGE

Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı olmak isteyen ve haftabaşından itibaren Ankara'dan gelecek habere kilitlenen Engin’e beklediği yanıt gelmedi. Engin’e Çarşamba akşamı Genel Merkez yetkililerince, ‘2 Eylül genelgesini hiçbir yerde deldirtmeyeceğiz’ telefonu geldiği öğrenildi.  

BALIKESİR’E GİTTİ!

CHP Lideri’yle son kez temas kurmak için dün(Perşembe) Balık
esir’e giden Engin'in Kılıçdaroğlu'yla kısa bir görüşme yaptığı öğrenildi.CHP Genel Başkanı'nın Engin'e genelgeyi hatırlattığı ve kendisiyle yola devam etmek istediklerini söylediği öne sürüldü. Engin'e bu ziyarette PM Üyesi Hüseyin Saygılı da eşlik etti. Bir gün daha bekleme kararı alan Engin'e istediği haber Cuma günü de gelmedi. 

KOCAOĞLU TELEFONLA BİLDİRDİ

Cuma günü Ankara'ya giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Engin'in durumunu gündeme getirdiği ancak Genel Başkan'ın Kocaoğlu'na, Engin'le yola il başkanı olarak devam etmek istediklerini ifade ettiği öğrenildi.Kocaoğlu'nun da durumu Engin'e telefonla saat 15:00'te bildirdiği belirtildi. 
Engin'in de yaşanan gelişmeler üzerine istifayı rafa kaldırdığı ve il başkanı olarak yola devam kararı aldığı belirtildi. 

KOCAOĞLU VE YÜKSEL DEVAM ETMESİNİ İSTEDİ

Parti kulislerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ve CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in Engin’in görevde kalması yönünde Genel Merkeze düşüncelerini ilettiği öne sürülmüştü.

DÖRT İSMİN BAŞVURUSU KABUL EDİLMİŞTİ!

Kamuda görev yapmadıkları için 1 Aralık sürecinden yararlanmamalarına rağmen geçtiğimiz hafta İl eski Yönetim Kurulu Üyesi Suat İstanbul Balçova’dan, İl eski Başkan Yardımcısı Dr. Merih Şan Karabağlar’dan, İlçe eski Başkanı Ramazan Kaya Gaziemir’den, Yıldırım Baytekin de Torbalı’dan aday adaylıkları Genel Merkez’ce kabul edilmişti. Dört ismin başvurusunun kabulü Engin için de u
ygulanabilir mi sorusunu akla getirmişti. Ancak genel merkezin genelgedeki 'aday potansiyelinin zayıf görüldüğü yerlerde başvurular kabul edilebilir' maddesini işlettirdiği belirtildi.Genel Merkezin hiçbir il de il başkanlarına adaylık vizesi vermeyeceği belirtildi.  




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası