Ege Postası
Geri

Engin kurultay sonucunu değerlendirdi

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, kurultay sonucunu Ege Postası’na değerlendirdi.Engin, “Kızan, aday gösterilmeyenlerin dışında, il başkanları ilçe başkanları partinin sorumluluk alan insanları Kılıçdaroğlu’nun devam etmesini istediler”dedi.Engin, İzmir sandığından İnce’ye 11 oy çıkmasına yönelik ise, “Zaten 4-5 fire vardı. Onu imza verip oy atmayanlara sormak lazım. O da belli değil. Demokrasinin cilvesi” yorumunda bulundu.Engin, PM için Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer alacak iddiaları içinse,"PM’ye girmem yönünde bazı talepler oldu.İstemediğimi parti üst yönetimine bildirdim" dedi.
Engin kurultay sonucunu değerlendirdi
Haberler / Yerel Politika
5 Eylül 2014 Cuma 19:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de 18’inci Olağanüstü Kurultayı’nın ilk günü geride kaldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 740 oyla yeniden genel başkan olurken rakibi Muharrem İnce ise 415 oyda kaldı. Kılıçdaroğlu'nun aldığı oy sayısı, kendisine genel başkan adaylığı için verilen imza sayısının çok altında kaldı.İzmir’de doğal delegeler dışında 46 ismin oy kullandığı 16 no’lu sandıkta ise Kılıçdaroğlu’na 33, İnce’ye ise 11 oy çıktı.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, kurultay sonucunu Ege Postası’na değerlendirdi.

SORUMLULUK ALANLAR “KILIÇDAROĞLU” DEDİ
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayda verdiği mesajların önemine dikkat çeken Engin, yeni bir siyaset kültürü oluşturması adına  söylediklerinin umut verici ve olumlu olduğunu söyledi.Engin, “ Delegenin verdiği her karara saygılıyız. Önemli olan Genel Başkanın 300 oy farkla kazanması… Kızan, aday gösterilmeyenlerin dışında, il başkanları ilçe başkanları partinin sorumluluk alan insanları Kılıçdaroğlu’nun devam etmesini istediler” dedi.Engin, İnce’nin beklenenden fazla oy alması içinse, “Muharrem Bey’in beklenenden fazla oy almasında  yerel seçimin ve cumhurbaşkanlığı seçiminin  etkisi olabilir” yorumunda bulundu.

DEMOKRASİNİN CİLVESİ
Daha önce İzmir’den en fazla 4-5 fire beklediğini açıklayan Engin, kurultayda doğal delege olmayan İzmirli 46 delegenin oy kullandığı 16 no’lu sandıktan İnce’ye 11 oy çıkmasına yönelik ise, “ Zaten 4-5 fire vardı. Onu imza verip oy atmayanlara sormak lazım.  O da belli değil. Demokrasinin cilvesi” dedi.

PM’YE GİRMEM İÇİN TALEPLER OLDU
Engin, PM için Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer alacak iddiaları içinse, PM’de yeralmak istemediğini parti üst yönetimine bildirdiğini söyledi. Engin, PM’ye girmem yönünde bazı talepler oldu. Ben istemediğimi onlara ilettim. İl başkanlığı görevime sonuna kadar devam edeceğim” dedi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası