Ege Postası
Geri

Erdoğan: Bu istismara benim vatandaşım asla prim vermeyecektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te; “Bu arada, süreci ne yazık ki siyasi istismara dönüştürenler var. Bu istismara benim vatandaşım, benim halkım asla prim vermeyecektir. Kaldı ki, bugün olağanüstü hâl (OHAL) ile ilgili Meclisimizde OHAL Kanunu’nun 3 ay süreyle ilanını yapacağız. … Bu ne getirecek? Bu, Türkiye’de bu süreci istismar eden, ticarette yolsuzluklara giden tüm tefecilere, fitne gruplarına, fesat gruplarına karşı OHAL ile müdahale etme imkânını devlete vermiş olacak” dedi
Erdoğan: Bu istismara benim vatandaşım asla prim vermeyecektir
Haberler / Politika
9 Şubat 2023 Perşembe 13:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün 6 Şubat depreminin büyük yıkıma yol açtığı deprem bölgesine gitti. Gaziantep’te yaptığı incelemelerin ardından açıklama yapan Erdoğan, şunları söyledi:

“14 BİN 14 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 63 BİN 794 YARALI VAR”

“Son tespitlere göre depremin yol açtığı yıkıntılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı toplamda 14 bin 14’e ulaştı. Yaralılarımızın sayısı ise 63 bin 794 ve şu anda hemen yanı başımızda da gördüğünüz gibi enkaz kaldırma çalışmalarımız yoğun bir gayretle devam ediyor. Yıkılan bina sayısı 6 bin 444 olarak belirlenmiştir. Gaziantep’te ise 944 bina yıkılmış, bunun yanında bin 415 vatandaşımız vefat etmiş, 10 bin 395 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Buradan bir kez daha depremin etkilediği şehirlerimizin tamamındaki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum. Hayatını kaybeden kardeşlerime Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum.

Deprem anından itibaren devlet olarak tüm kurumlarımızla sahadayız. Enkaz kaldırma çalışmalarımız devam ediyor. Bu arada Çevre Şehircilik Bakanlığımız olarak hedefimiz bir yıl içerisinde yıkılan binalara konutlarımızı zemin artı 3-4 olmak üzere inşa etmek. Bunun yanında da yapılacak olan hasar tespitle birlikte şu anda geçiş süreci için vatandaşlarımıza 10’ar bin lira nakdi yardım yapacağız ve bu nakdi yardım ile geçiş sürecini en azından sıkıntıları biraz olsun hafifletmiş olalım istiyoruz. Tabii bir taraftan konteynır çalışmalarımız, diğer taraftan yurt dışından gelecek konteynırlarımız var. Onların gemi bulma arama çalışmalarını belli bir yere ulaştırdık. Gelecek konteynırları da bu 10 ilimize dağıtacağız. Bunun yanında karavan çalışmalarını devam ettiriyoruz. Bazı bölgelerde de karavanlarla yine sıkıntıda olan vatandaşlarımızın bu sıkıntılarını gidermenin gayreti içerisinde olacağız.

“BU SÜRECİ İSTİSMAR EDEN, TİCARETTE YOLSUZLUKLARA GİDEN TÜM TEFECİLERE, FİTNE GRUPLARINA KARŞI OHAL İLE MÜDAHALE ETME İMKNINI DEVLETE VERMİŞ OLACAK”

Bu arada, süreci ne yazık ki siyasi istismara dönüştürenler var. Bu istismara benim vatandaşım, benim halkım asla prim vermeyecektir. Kaldı ki, bugün olağanüstü hâl (OHAL) ile ilgili Meclisimizde OHAL Kanunu’nun 3 ay süreyle ilanını yapacağız. Cumhurbaşkanı olarak ben, şu anda, adımı attım ve Resmi Gazete’de yayınlandı. Bugün Meclis’te yapılacak olan oylamayla birlikte de OHAL yürürlüğe girmiş olacak. Bu ne getirecek? Bu, Türkiye’de bu süreci istismar eden, ticarette yolsuzluklara giden tüm tefecilere, fitne gruplarına, fesat gruplarına karşı OHAL ile müdahale etme imkânını devlete vermiş olacak. Bununla birlikte bazı yerlerde maalesef, bakıyorsunuz, marketlere, alışveriş merkezlerine yağmalama çalışmaları oluyor. Bu yağmalama çalışmalarına, gayretlerine de OHAL ile müdahale etme imkânını devlet parlamentodan bu yetkiyi alarak müdahale etme imkânını yakalayacak.

“10 İLİMİZDE DE SÜRATLE BUNU YAPACAK VE KONUTLARI SAHİPLERİNE TESLİM EDECEĞİZ”

Ben tüm basın mensubu arkadaşlarıma, tüm halkıma bu hassasiyeti gösterdikleri için ve bu konuda bizlere gerekli güveni verdikleri için şahsım, kabinem, milletim adına çok çok teşekkür ediyorum. Şunu hiç endişe etmeyin; biz bugüne kadar Van’da o devasa depremi nasıl atlattıysak, Bingöl’de nasıl atlattıysak, Malatya’da, Elazığ’da o malum depremleri nasıl atlattıysak, bütün bunların yanında İzmir’deki malum felaketi nasıl atlatıp orada da binaları süratle yaparak sahiplerine nasıl teslim ettiysek, aynı şekilde hiç ümitsiz olmayın. Bu 10 ilimizde de süratle bunu yapacak ve konutları sahiplerine teslim edeceğiz.” (ANKA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası