Ege Postası
Geri

Erdoğan: Her an savaşa hazırız

Katıldığı 5. Büyükelçiler Konferansı'nda bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Suriye'de yaşananlara değindi, "Barışın tesisi için çabalarız ve çabalıyoruz ama her an, her imkanımızla savaş için hazırız" dedi.
Erdoğan: Her an savaşa hazırız
Haberler / Güncel
4 Ocak 2013 Cuma 09:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ANKARA- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 5. Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla Türk büyükelçilerine Ankara Palas'ta verilen akşam yemeğinde konuşma yaptı.

Konuşmasının gündemine Suriye krizini alan Erdoğan, ülkede yaşanan olaylara tepkisiz kalmayacaklarını söyledi.

Erdoğan, "Savaşın değil, barışın tarafındayız. Barış için ne bedel ödenmesi gerekiyorsa biz bunu ödedik, ödüyoruz ve ödeyeceğiz. Her an, her imkanımızla savaş için hazırız" dedi.

Türkiye'deki Suriyeli sığınmacı sayısının 150 bini aştığına işaret eden Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Barış, savaştan çok daha fazla bedel ister. Savaş, kolay olandır. Zor olan barıştır. Biz kolayın değil, zor olanın tarafındayız. Savaşın değil, barışın tarafındayız. Barış için ne bedel ödenmesi gerekiyorsa biz bunu ödedik, ödüyoruz ve ödeyeceğiz.

Her an, her imkanımızla savaş için hazırız. Gerektiğinde de topraklarımızı korumak noktasında asla bir tereddüt içinde olmayız ama son ana kadar barış için mücadele eder, son ana kadar barışın tesisi için çabalarız ve çabalıyoruz.

Bir kere şunu herkesin bilmesi gerekiyor. Suriye'de yaşanan olaylara tavırsız, tepkisiz kalmak, bu olayları görmezden gelmek, bu olayların dışında kalmak asla ve asla mümkün değildir."

OLİMPİYAT ÇAĞRISI

Başbakan Erdoğan'ın büyükelçilere 2020 Olimpiyatları ile ilgili bir çağrısı da oldu.

7-8 ay sonra Buenos Aires'de olimpiyatlarla ilgili nihai kararın verileceğini anımsatan Erdoğan, büyükelçilerden bulundukları ülkelerdeki teknik komite liderlerini, o ülkelerdeki yetkilileri etkilemek noktasında yoğun bir çaba içinde olmalarını istedi. (Ntvmsnbc)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası