Ege Postası
Geri

Erdoğan: Milliyetçilik 'milliyetçiyim' diyenlerin boşalttığı kasayı doldurmaktır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hodri meydan çağrısına cevap verdi. Bahçeli'nin hükümet ortağı olduğu 3,5 yılı inceleyeceklerini söyleyen Erdoğan, "O hükümetin ortağı olduğuna göre bunun hesabını...
Erdoğan: Milliyetçilik 'milliyetçiyim' diyenlerin boşalttığı kasayı doldurmaktır
Haberler / Politika
16 Nisan 2013 Salı 13:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hodri meydan çağrısına cevap verdi. Bahçeli'nin hükümet ortağı olduğu 3,5 yılı inceleyeceklerini söyleyen Erdoğan, "O hükümetin ortağı olduğuna göre bunun hesabını sormalıydın ama sormadığın için sen de mesulsün. Biz yalanı ortaya koymak durumundayız. Madem 'hodri meydan' dedin, bununla ilgili çalışmalar başlar her şey ortaya çıkar." dedi. Erdoğan, Milliyetçilik konusuna da değinerek Bahçeli'ye "Milliyetçilik, 'milliyetçiyim' diyenlerin boşalttığı devlet kasasını doldurmaktır." diye yüklendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Haftalık Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada MHP Geneş Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik sert ifadeler kullandı. AK Parti iktidarının sadece 780 bin kilometrekareye tıkanıp kalmadığını belirten Erdoğan, TİKA eliyle Türkiye'nin başta Moğolistan ve Türki Cumhuriyetler olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerde yaptığı çalışmalardan örnekler verdi. Ardıdnan Erdoğan, "Tüm dünyada neyimiz var neyimiz yok onlara ulaşmaya çalışma gayretlerimizi anlatmak adına bunları anlatıyorum. Çok milliyetçi olduğunu savunan ve esip gürleyen bağırıp çağıran her türlü hakareti yapan Bahçeli'ye ithaf olunur. Bunları gayet iyi bilmesi lazım ama işine gelmez. Sadece hakaretle süreci geçiştirmek ister. Bağırmakla çağırmakla haklılık elde edilmiyor. Ortaya ne koydun eser olarak onu söyl? 3,5 yıl da olsa sen bu ülkede iktidar ortağı oldun. Bunun hesabını vermek durumundasın, millete anlatmak durumundasın. Milletin zaten sana ne kadar değer verdiği ortada, oy oranları ortada. Bu konuda en güzel değerlendirmeyi yapan milletin kendisidir." dedi.

"MİLLİYETÇİLİK SLOGAN ATMAK DEĞİLDİR"

TİKA eliyle Moğolistan'da birçok projeleri tamamladıklarını, devam eden projeler olduğunu anlatan Erdoğan, "Milliyetçilik slogan atmak değildir, gençleri birbirine kırdıracak çağrılar yapmak değildir, devletin hazinesini boşaltmak, ülkeye millete milyarlarca dolar fatura ödetmek hiç değildir. Milliyetçilik; tarihine, ecdadına, ecdattan kalma yadigarlara sahip çıkmaktır. Milliyetçilik; ta Moğolistan'da ecdadın izlerini bulmak, onları dünya mirasına kazandırmaktır. Milliyetçilik; dünyanın her tarafına ulaşıp, her tarafa barış mesajları iletmek, her tarafla işbirliği tesis etmektir. En önemlisi de milliyetçilik, milliyetçiyim diyenlerin boşalttığı devlet kasasını doldurmaktır." diye konuştu.

Bugün yeni bir rekoru daha açıklayacağını söyleyen Erdoğan, ardından Merkez Bankası'nın döviz rezervi tarihinin en yüksek değerine ulaştığını ve 127 milyar dolara çıktığını belirtti. "İşte asıl milliyetçilik budur." ifadesini kullanan Erdoğan, Bahçeli'ye yönelik eleştirilerini de sürdürdü: "Söylenmedik laf bırakmadı. Hakaret mi hakaret, her türlü şeyi yaptı. Ya bir de çık da bunları söyle. 'Hodri meydan' dedin, tamam madem 'hodri meydan'. Biz bütün hesabı, kitabı her şeyi ortaya çıkaracağız, millete bunları takdim edeceğiz. Sen gittin IMF'ye borçlandın senin borçlarını biz temizledik. Önümüzdeki ay son taksidi ödemek suretiyle IMF'le borç ilişkimiz bitmiş oluyor."

"MADEM HODRİ MEYDAN DEDİN, HER ŞEY ORTAYA ÇIKAR"

Ardından özellikle MHP'li kardeşlerine seslendiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu mudur miliyetçilik, yoksa bizim yaptığımız mıdır milliyetçili? Ve tehditlerle dolduruşa gelen bir topluluk değil bu millet. Bu millet kimin hayırlı bir yolda olduğunu görüyor. Yatırımlara girmiyorum. Enflasyonda ülkeyi getirdiğiniz yer ortada. Bize teslim ettiğinizde enflasyon neydi, şu anki rakam ne. Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü şu anda şimdi tek hanede. Bir gecede bankaların kasaları boşaltıldı, yüzde 7500 faizle birilerine rantlar sağlandı. Bunun hesabını vermeyecek misin Bahçel? Bunun için ne diyeceksi? 'Hayır olmadı' mı diyeceksi? Veya 'benim partili bakanım değildi' mi diyeceksi? O hükümetin ortağı olduğuna göre bunun hesabını sormalıydın ama sormadığın için sen de mesulsün. Eğer bunları bir kenara koyacak olursak, iki kere bağırıp çağırmakla kalkıp vatandaş 'ya böyleymiş bunlar fena birşey yapmamışlar bugünlere böyle gelmişler' tuzağına düşer. Biz yalanı ortaya koymak durumundayız. Madem 'hodri meydan' dedin, bununla ilgili çalışmalar başlar her şey ortaya çıkar. Burada başka hukuki boşluklardan istifade etmek gibi bir derdin varsa o ayrı mesele ama bizim için hukuki boşluğu olmayan birşey var o da milletin iradaesidir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası