Ege Postası
Geri

Tekin: Yüzde 5 oy feda olsun!

Gürsel Tekin: "Barış kimsenin kayıtsız kalamayacağı kıymette bir sözcüktür."
Tekin: Yüzde 5 oy feda olsun!
Haberler / Politika
16 Nisan 2013 Salı 09:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Tekin, "barış"ın, "kimsenin kayıtsız kalamayacağı kıymetli bir sözcük olduğunu" belirterek, "İç barış sağlanacaksa yüzde 5 oy feda olsun" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ankara'da bir grup gazeteciyle sohbet toplantısında bir araya geldi.

Hükümetin, "Çözüm Süreci"nde izlediği yolu eleştiren Tekin, ideal çözümün CHP'nin geçen yıl Başbakan Erdoğan'a önerdiği, Meclis'teki dört siyasi partiyi de kavrayacak çözüm olduğunu söyledi. Mevcut durumda oluşturulan Akil İnsanlar için "Tümüne ayrı ayrı saygı duyuyorum. Ama bu tablo Meclis'te 550 milletvekili bir şey yapamıyor, 63'ü mü yapacak sorusunu getiriyor" dedi.

Tekİn, "CHP seçmeninin yüzde 99'u 'iç barış sağlansın mı' sorusuna evet der. Ne diyecek. Barış kimsenin kayıtsız kalamayacağı kıymette bir sözcüktür. Bu mesele partiler, hükümetler üstüdür. Bu konuya oy hesabıyla bakılamaz. İç barış sağlanacaksa CHP'nin de yüzde 5 oyu feda olsun" ifadesini kullandı.

Siyasetteki sorunların bir sistem sorunu olduğunu dile getiren Tekin, "Meclis'teki üslup, hiçbir liderin seçim bölgesindeki kahvelerde yok. Kasımpaşa'dan başlayın, Tunceli, Osmaniye, Diyarbakır'daki kahvehanelere gidin. Hiçbirinde Salı toplantılarındaki üsluba rastlayamazsınız" diye konuştu. (Akşam)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası